A portugál Continente bővíti rovaralapú élelmiszer-kínálatát
Portugal Bugs” rovaralapú termékcsaládját szárított és fűszerezett tücsökkel bővíti a Continente. A tengeri sós, kakukkfüves-borsos és paradicsomos-oregánós változatban elérhető termékek önálló snackként, de salátákhoz, levesekhez és tésztákhoz adva is megállják a helyüket.
A „Portugal Bugs” startup által előállított termékeken megjelenik az innovatív árucikkeket és új globális élelmiszertrendeket promótáló „Continente Food Lab” zárjegy. A Continente Food Lab termékek kísérleti alapon kerülnek bevezetésre és ezek polcon tartásában komoly szerep jut a vásárlói visszajelzéseknek. A cég szerint a rovarok fenntartható fehérjeforrást kínálnak, és rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban gazdagok.
Portugáliában a Continente kezdett elsőként rovaralapú élelmiszereket forgalmazni 2021 augusztusában, miután a DGAV hét rovarfajta fogyasztását engedélyezte az országban.
Kapcsolódó cikkeink
A Mercadona lett Portugália negyedik legnagyobb kiskereskedelmi lánca
Tavaly a spanyol Mercadona érte el a legnagyobb piacrész-növekedést a…
Tovább olvasom >Egy évig is eltartható joghurtitalt vezet be a Continente
A portugál Continente által bevezetett Yogoody Shake joghurtital-por a kereskedő…
Tovább olvasom >Auchan boltokat vásárolna a Covirán Portugáliában
A spanyol Covirán szupermarketlánc portugáliai Auchan-üzletek esetleges megvásárlását fontolgatja, ugyanis…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >Jägermeister Orange: jéghideg újdonság a szicíliai narancs aromájával
1400 órányi szicíliai napfény, 56 gyógynövény és három narancs aromája…
Tovább olvasom >