A Pécsi sörfőzde idén is megrendezte a sörmajálist

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 03. 11:13

A Pécsi Sörfőzde zrt. ebben az évben is megszervezte – a sörgyár területét két napra egy fantasztikus atmoszférájú, ingyenesen látogatható sörfeszt helyszínné alakítva–a Pécsi Sör Majálisát.

sor-sor

Ezt a rendhagyó fesztivál megoldást hazánkban a Pécsi Sörfőzde jegyzi, ők szervezték meg a magyarországi sörgyárak közül 1996-ban elsőként – kapuikat „szélesre tárva” a nagyközönség előtt- a gyár belső területén a sörmajálist.

Visszatérve a kezdetektől a jelenhez, egy kis értékelés a 2016-os Pécsi Sör Majálisról.

Mindkét napon színes programok várták a sörbarátokat, társaságokat. A nagyszínpadon szervezett koncerteken négy nagyzenekar lépett fel, de mellettük lehetőséget kaptak a bemutatkozásra „feltörekvő” pécsi zenekarok is. Emellett a gyár két, üzemcsarnokból átvarázsolt Party Aréna helyszíne is várta a bulizni vágyó közönséget, ahol a pécsi zenei élet Dj-i fokozták a hangulatot. A koncertek mellett a belső látványelemek is emlékezetessé tették a majálist a nagy teljesítményű projektorokkal falakra vetített képek, falfestések és vizuális elemek segítségével. A nagyszínpad koncertjeit óriás LED-falak vitték közelebb a sokezres közönséghez.

A szervezők gondoltak a kilátogató családokra is, szombat délután egy elkülönített részen ugráló-vár, trambulin és egyéb gyermekjátékok kötötték le a gyermekek érdeklődését.

Most essen szó a sörkínálatról. A Pécsi sörfőzde klasszikus márkái, a Szalon, a Szalon Barna, az Ottakringer Spezial voltak kóstolhatók, mellettük arculati látványban és forgalomban egyaránt a Pécsi Prémium Láger „vitte a primet”. A Pécsi Prémium Láger sör a gyár nyílt kádas erjesztéssel készülő különlegessége, melyet ez év áprilisától már palackos és dobozos változatokban is forgalmazzák! S hogy a közönséget a sörkínálat tekintetében még tovább kényeztessék, a Szalonnak és a Szalon Barnának szűretlen „cvikli” változatai is – ez alkalomra készített különlegességként – kóstolhatók voltak.

A re-poharakban csapolt sörökhöz különálló gasztróudvarban kínálták a sörhöz is illő étkeket. A program sokszínűségét nagyon jól mutatta, hogy a két nap alatt többször cserélődött a közönség, így a teljes látogatói létszám meghaladta a 13000 főt.

A két nap alatt több mint 23 000 korsó sör fogyott, és hogy érzékeltessük, hogy ez mennyi sört is jelent: amennyiben ennyi korsóból „tornyot építve” azokat egymásra tennénk, a magassága a Pécsi TV torony magasságának több mint 16-szorosa lenne.

A számokon túl a Pécsi Sörfőzde legfontosabb célja az volt, hogy a Sörfőzde belső területén létrejöjjön egy jó hangulatú,két napos ingyenes program,amely a sörkultúra ünnepeként szolgál, ahol társasági sörözések adják keretét az itt készülő sörök kóstolásához, ahol közösségi programok, koncertek zajlanak egy feledhetetlen atmoszférájú gyári közegben.Mindezek a célok- a kilátogató közönség véleménye alapján – sikeresen megvalósultak!

Kapcsolódó cikkeink