A nyerstej kiviteli ára 20 százalékkal csökkent egy év alatt
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 159,56 forint/kilogramm volt 2023 novemberében.

(Fotó: Pixabay)
A zsírtartalom 0,07, a fehérjetartalom 0,06 százalékpontos javulása és az alapár 1 százalékos növekedése mellett a nyerstej átlagára 2 százalékkal emelkedett 2023 novemberében a 2023. októberihez képest, és 25 százalékkal elmaradt az előző év azonos hónapjának átlagárától. A nyerstej felvásárlása 2023 novemberében az előző havi mennyiséghez képest 2 százalékkal mérséklődött, míg a 2022. novemberinél 2 százalékkal volt több.
A nyerstej kiviteli ára 177,76 forint/kilogramm volt 2023 novemberében
Az előző havihoz képest 2 százalékkal emelkedett, míg az előző év azonos hónapjához viszonyítva 20 százalékkal csökkent. A kiviteli ár 11 százalékkal volt magasabb a termelői átlagárnál. Az AKI PÁIR adatai szerint a nyerstej kiszállítása 12 százalékkal nőtt 2023 novemberében az előző év azonos hónapjához viszonyítva.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Országszerte tart az aratás, hazánk kenyere biztosított
A gazdák munkájának és szorgalmának köszönhetően biztosított az ország kenyere,…
Tovább olvasom >Csaknem 100 milliárd forintból fejlődhet tovább az élelmiszeripar
Megszülettek az első támogatói döntések a komplex élelmiszeripari fejlesztések kapcsán,…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Meghökkentő párosítás: a kereskedelem és a fenntarthatóság kéz a kézben is járhat
Ha a termelők és a helyi közösségek érdekeit is figyelembe…
Tovább olvasom >A szülők szerint a hibrid munkavégzés kulcsszerepet játszhat a szünidei gyermekfelügyelet megoldásában
Az International Workplace Group legfrissebb kutatása szerint a szülők több…
Tovább olvasom >Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >