A Nestlé nullára csökkenti a lerakóba küldött termelési hulladék mennyiségét európai telephelyein

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 18. 11:50

“2020-ig összes európai gyárában nullára csökkenti a lerakóba küldött termelési hulladék mennyiségét a Nestlé” – jelentette be Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója a brüsszeli European Policy Center élelmiszerfenntarthatósági konferenciáján.

Nestle

E szerint a hulladékot csak és kizárólag anyagában történő visszahasznosítással vagy hőenergiát termelő égetéssel kezelik majd a Nestlé gyárak. A vállalat 150 európai gyárából 25-ben, köztük a svájci és az egyesült királysági üzemekben, valamint a szerencsi és diósgyőri Nestlé gyárakban már teljesítették a fenti vállalást.

2006 óta a szerencsi instant kávé és kakaó, valamint a diósgyőri csokoládéfigura üzemben egyaránt szelektíven gyűjtik a hulladékot, annak több mint 90%-át újrahasznosítják. 2012 óta a borsodi Nestlé gyárak nem újrahasznosítható hulladékából – egy erre a tevékenységre akkreditált partner segítségével – hőenergia keletkezik. Az új intézkedésnek köszönhetően mára a korábban lerakóba küldött hulladék 100%-a hasznosul újra a szerencsi és diósgyőri gyárakban.

Kapcsolódó cikkeink