A Nestlé “állatmentes” tejfehérjéket fejleszt ki

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 14. 14:25

A Nestlé élelmiszeripari óriásvállalat bejelentette, hogy állati eredetű fehérje nélküli, fehérjealapú tejtermékek fejleszt. A vállalat újonnan létrehozott amerikai K+F gyorsítóközpontja a Perfect Day új termékét fogja kísérleti jelleggel kipróbálni, amely a precíziós fermentációnak nevezett eljárással előállított fehérjét használja.

A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki

A laktózmentes fehérje megegyezik a tehéntejben található tejsavófehérjével, jó táplálkozási és funkcionális előnyökkel rendelkezik, és vegánok számára is alkalmas. A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki – tette hozzá az élelmiszeripari óriás.

Heike Steiling, a Nestlé tejtermékeket fejlesztő központjának vezetője elmondta:

“A világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalataként prioritást élvez az olyan élelmiszerek és italok biztosítása, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak. Olyan új technológiákat vizsgálunk, amelyek olyan állatbarát alternatívákhoz vezethetnek, amelyek táplálóak és fenntarthatóak, anélkül, hogy az íz, az aroma és az állag rovására mennének. Páratlan K+F szaktudásunkat, innovációs képességeinket és méretarányainkat egyesítve azon dolgozunk, hogy új, állatmentes, tejfehérje-alapú termékeket fejlesszünk ki és teszteljünk, amelyek kiegészítik a növényi alapú alternatívák széleskörű portfólióját.”

Az amerikai vállalat a lehetőségek azonosítására összpontosít, és célja, hogy akár hat hónap alatt piacra dobjon rendkívül differenciált termékkoncepciókat.

‘Állatmentes tejtermékek’

“Izgatottan várjuk, hogy az amerikai K+F gyorsítóközponton keresztül kipróbálhassuk a Nestlé első állatmentes, tejfehérje-alapú tejtermékeit” – mondta Joanna Yarbrough, a K+F gyorsítóközpont vezetője. “Bár ez a kategória még nagyon fiatal, tudjuk, hogy a fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyeknek kisebb a környezeti lábnyoma, és ezt az utat a jövőbeni növekedési lehetőségként értékeljük az üzletágunk számára.”

A tejtermékek fontos részét képezik a Nestlé portfóliójának, és alapvető tápanyagokat biztosítanak, különösen a kisgyermekek számára, miközben a tejtermelés világszerte hozzájárul a gazdák gazdasági megélhetéséhez – jegyezte meg a Nestlé.

A vállalat a tejtermékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó kezdeményezésekbe való befektetéssel, több növényi alapú tejtermék-alternatíva bevezetésével és az állatmentes tejfehérjékre vonatkozó új technológiák feltárásával képes lesz átalakítani portfólióját, hogy olyan élelmiszereket biztosítson, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak.

European Supermarket Magazine

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek