A Nestlé „állatmentes” tejfehérjéket fejleszt ki
A Nestlé élelmiszeripari óriásvállalat bejelentette, hogy állati eredetű fehérje nélküli, fehérjealapú tejtermékek fejleszt. A vállalat újonnan létrehozott amerikai K+F gyorsítóközpontja a Perfect Day új termékét fogja kísérleti jelleggel kipróbálni, amely a precíziós fermentációnak nevezett eljárással előállított fehérjét használja.
A laktózmentes fehérje megegyezik a tehéntejben található tejsavófehérjével, jó táplálkozási és funkcionális előnyökkel rendelkezik, és vegánok számára is alkalmas. A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki – tette hozzá az élelmiszeripari óriás.
Heike Steiling, a Nestlé tejtermékeket fejlesztő központjának vezetője elmondta:
„A világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalataként prioritást élvez az olyan élelmiszerek és italok biztosítása, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak. Olyan új technológiákat vizsgálunk, amelyek olyan állatbarát alternatívákhoz vezethetnek, amelyek táplálóak és fenntarthatóak, anélkül, hogy az íz, az aroma és az állag rovására mennének. Páratlan K+F szaktudásunkat, innovációs képességeinket és méretarányainkat egyesítve azon dolgozunk, hogy új, állatmentes, tejfehérje-alapú termékeket fejlesszünk ki és teszteljünk, amelyek kiegészítik a növényi alapú alternatívák széleskörű portfólióját.”
Az amerikai vállalat a lehetőségek azonosítására összpontosít, és célja, hogy akár hat hónap alatt piacra dobjon rendkívül differenciált termékkoncepciókat.
‘Állatmentes tejtermékek’
„Izgatottan várjuk, hogy az amerikai K+F gyorsítóközponton keresztül kipróbálhassuk a Nestlé első állatmentes, tejfehérje-alapú tejtermékeit” – mondta Joanna Yarbrough, a K+F gyorsítóközpont vezetője. „Bár ez a kategória még nagyon fiatal, tudjuk, hogy a fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyeknek kisebb a környezeti lábnyoma, és ezt az utat a jövőbeni növekedési lehetőségként értékeljük az üzletágunk számára.”
A tejtermékek fontos részét képezik a Nestlé portfóliójának, és alapvető tápanyagokat biztosítanak, különösen a kisgyermekek számára, miközben a tejtermelés világszerte hozzájárul a gazdák gazdasági megélhetéséhez – jegyezte meg a Nestlé.
A vállalat a tejtermékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó kezdeményezésekbe való befektetéssel, több növényi alapú tejtermék-alternatíva bevezetésével és az állatmentes tejfehérjékre vonatkozó új technológiák feltárásával képes lesz átalakítani portfólióját, hogy olyan élelmiszereket biztosítson, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak.
Kapcsolódó cikkeink
DélKerTÉSZ: Rekordmennyiségű magyar zöldség került a boltláncokba
Rekordmennyiségű magyar zöldséget juttatott el a belföldi áruházláncokba a DélKerTÉSZ…
Tovább olvasom >Családbarát termékekkel bővült az Impossible Foods kínálata az USA-ban
Az Impossible Foods három új termékkel bővítette kínálatát az Egyesült…
Tovább olvasom >Speciális zabitallal ihatják mostantól a britek teájukat
A Glebe Farm Foods legújabb növényi alapú itala, a PureOaty…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >