A Nestlé „állatmentes” tejfehérjéket fejleszt ki
A Nestlé élelmiszeripari óriásvállalat bejelentette, hogy állati eredetű fehérje nélküli, fehérjealapú tejtermékek fejleszt. A vállalat újonnan létrehozott amerikai K+F gyorsítóközpontja a Perfect Day új termékét fogja kísérleti jelleggel kipróbálni, amely a precíziós fermentációnak nevezett eljárással előállított fehérjét használja.
A laktózmentes fehérje megegyezik a tehéntejben található tejsavófehérjével, jó táplálkozási és funkcionális előnyökkel rendelkezik, és vegánok számára is alkalmas. A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki – tette hozzá az élelmiszeripari óriás.
Heike Steiling, a Nestlé tejtermékeket fejlesztő központjának vezetője elmondta:
„A világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalataként prioritást élvez az olyan élelmiszerek és italok biztosítása, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak. Olyan új technológiákat vizsgálunk, amelyek olyan állatbarát alternatívákhoz vezethetnek, amelyek táplálóak és fenntarthatóak, anélkül, hogy az íz, az aroma és az állag rovására mennének. Páratlan K+F szaktudásunkat, innovációs képességeinket és méretarányainkat egyesítve azon dolgozunk, hogy új, állatmentes, tejfehérje-alapú termékeket fejlesszünk ki és teszteljünk, amelyek kiegészítik a növényi alapú alternatívák széleskörű portfólióját.”
Az amerikai vállalat a lehetőségek azonosítására összpontosít, és célja, hogy akár hat hónap alatt piacra dobjon rendkívül differenciált termékkoncepciókat.
‘Állatmentes tejtermékek’
„Izgatottan várjuk, hogy az amerikai K+F gyorsítóközponton keresztül kipróbálhassuk a Nestlé első állatmentes, tejfehérje-alapú tejtermékeit” – mondta Joanna Yarbrough, a K+F gyorsítóközpont vezetője. „Bár ez a kategória még nagyon fiatal, tudjuk, hogy a fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyeknek kisebb a környezeti lábnyoma, és ezt az utat a jövőbeni növekedési lehetőségként értékeljük az üzletágunk számára.”
A tejtermékek fontos részét képezik a Nestlé portfóliójának, és alapvető tápanyagokat biztosítanak, különösen a kisgyermekek számára, miközben a tejtermelés világszerte hozzájárul a gazdák gazdasági megélhetéséhez – jegyezte meg a Nestlé.
A vállalat a tejtermékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó kezdeményezésekbe való befektetéssel, több növényi alapú tejtermék-alternatíva bevezetésével és az állatmentes tejfehérjékre vonatkozó új technológiák feltárásával képes lesz átalakítani portfólióját, hogy olyan élelmiszereket biztosítson, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak.
Kapcsolódó cikkeink
Ma kezdődik a World Science Forum Budapesten
Ma kezdődik Budapesten a World Science Forum (WSF – Tudomány…
Tovább olvasom >Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >