A Nestlé „állatmentes” tejfehérjéket fejleszt ki
A Nestlé élelmiszeripari óriásvállalat bejelentette, hogy állati eredetű fehérje nélküli, fehérjealapú tejtermékek fejleszt. A vállalat újonnan létrehozott amerikai K+F gyorsítóközpontja a Perfect Day új termékét fogja kísérleti jelleggel kipróbálni, amely a precíziós fermentációnak nevezett eljárással előállított fehérjét használja.

A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki
A laktózmentes fehérje megegyezik a tehéntejben található tejsavófehérjével, jó táplálkozási és funkcionális előnyökkel rendelkezik, és vegánok számára is alkalmas. A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki – tette hozzá az élelmiszeripari óriás.
Heike Steiling, a Nestlé tejtermékeket fejlesztő központjának vezetője elmondta:
„A világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalataként prioritást élvez az olyan élelmiszerek és italok biztosítása, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak. Olyan új technológiákat vizsgálunk, amelyek olyan állatbarát alternatívákhoz vezethetnek, amelyek táplálóak és fenntarthatóak, anélkül, hogy az íz, az aroma és az állag rovására mennének. Páratlan K+F szaktudásunkat, innovációs képességeinket és méretarányainkat egyesítve azon dolgozunk, hogy új, állatmentes, tejfehérje-alapú termékeket fejlesszünk ki és teszteljünk, amelyek kiegészítik a növényi alapú alternatívák széleskörű portfólióját.”
Az amerikai vállalat a lehetőségek azonosítására összpontosít, és célja, hogy akár hat hónap alatt piacra dobjon rendkívül differenciált termékkoncepciókat.
‘Állatmentes tejtermékek’
„Izgatottan várjuk, hogy az amerikai K+F gyorsítóközponton keresztül kipróbálhassuk a Nestlé első állatmentes, tejfehérje-alapú tejtermékeit” – mondta Joanna Yarbrough, a K+F gyorsítóközpont vezetője. „Bár ez a kategória még nagyon fiatal, tudjuk, hogy a fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyeknek kisebb a környezeti lábnyoma, és ezt az utat a jövőbeni növekedési lehetőségként értékeljük az üzletágunk számára.”
A tejtermékek fontos részét képezik a Nestlé portfóliójának, és alapvető tápanyagokat biztosítanak, különösen a kisgyermekek számára, miközben a tejtermelés világszerte hozzájárul a gazdák gazdasági megélhetéséhez – jegyezte meg a Nestlé.
A vállalat a tejtermékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó kezdeményezésekbe való befektetéssel, több növényi alapú tejtermék-alternatíva bevezetésével és az állatmentes tejfehérjékre vonatkozó új technológiák feltárásával képes lesz átalakítani portfólióját, hogy olyan élelmiszereket biztosítson, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak.
Kapcsolódó cikkeink
A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >Újévi fogadalmak: két hónapnyi lendület
A foodora tapasztalatai azt mutatják, hogy az év eleji ételrendelésekre…
Tovább olvasom >Átadták az első okos értékesítési pontot, az Auchan GO-t
Hivatalosan is megnyílt az Auchan Magyarország új, innovatív kereskedelmi egysége,…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Belép a brit Müller a funkcionális egészségmegőrző joghurtok piacára
A Müller UK & Ireland megállapodott az Egyesült Királyság elsőszámú…
Tovább olvasom >Modern arculattal újít a Rossmann Németországban
A Rossmann drogérialánc átfogó bolti arculatváltásba kezdett Németországban: az új…
Tovább olvasom >Árrésstop árnyékában: így alakulnak a húsvéti bevásárlás költségei 2025-ben
Az idei húsvéti bevásárlási szezon igazi meglepetése nem a csokinyúl…
Tovább olvasom >