A Nestlé „állatmentes” tejfehérjéket fejleszt ki
A Nestlé élelmiszeripari óriásvállalat bejelentette, hogy állati eredetű fehérje nélküli, fehérjealapú tejtermékek fejleszt. A vállalat újonnan létrehozott amerikai K+F gyorsítóközpontja a Perfect Day új termékét fogja kísérleti jelleggel kipróbálni, amely a precíziós fermentációnak nevezett eljárással előállított fehérjét használja.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/09/pexels-roman-odintsov-5840409-scaled.jpg)
A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki
A laktózmentes fehérje megegyezik a tehéntejben található tejsavófehérjével, jó táplálkozási és funkcionális előnyökkel rendelkezik, és vegánok számára is alkalmas. A terméket a Nestlé svájci K+F csapatai fejlesztették ki – tette hozzá az élelmiszeripari óriás.
Heike Steiling, a Nestlé tejtermékeket fejlesztő központjának vezetője elmondta:
„A világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalataként prioritást élvez az olyan élelmiszerek és italok biztosítása, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak. Olyan új technológiákat vizsgálunk, amelyek olyan állatbarát alternatívákhoz vezethetnek, amelyek táplálóak és fenntarthatóak, anélkül, hogy az íz, az aroma és az állag rovására mennének. Páratlan K+F szaktudásunkat, innovációs képességeinket és méretarányainkat egyesítve azon dolgozunk, hogy új, állatmentes, tejfehérje-alapú termékeket fejlesszünk ki és teszteljünk, amelyek kiegészítik a növényi alapú alternatívák széleskörű portfólióját.”
Az amerikai vállalat a lehetőségek azonosítására összpontosít, és célja, hogy akár hat hónap alatt piacra dobjon rendkívül differenciált termékkoncepciókat.
‘Állatmentes tejtermékek’
„Izgatottan várjuk, hogy az amerikai K+F gyorsítóközponton keresztül kipróbálhassuk a Nestlé első állatmentes, tejfehérje-alapú tejtermékeit” – mondta Joanna Yarbrough, a K+F gyorsítóközpont vezetője. „Bár ez a kategória még nagyon fiatal, tudjuk, hogy a fogyasztók olyan termékeket keresnek, amelyeknek kisebb a környezeti lábnyoma, és ezt az utat a jövőbeni növekedési lehetőségként értékeljük az üzletágunk számára.”
A tejtermékek fontos részét képezik a Nestlé portfóliójának, és alapvető tápanyagokat biztosítanak, különösen a kisgyermekek számára, miközben a tejtermelés világszerte hozzájárul a gazdák gazdasági megélhetéséhez – jegyezte meg a Nestlé.
A vállalat a tejtermékek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó kezdeményezésekbe való befektetéssel, több növényi alapú tejtermék-alternatíva bevezetésével és az állatmentes tejfehérjékre vonatkozó új technológiák feltárásával képes lesz átalakítani portfólióját, hogy olyan élelmiszereket biztosítson, amelyek jót tesznek az embereknek és a bolygónak.
Kapcsolódó cikkeink
Ideiglenesen leállítja argentin tejüzemében a termelést a Nestlé
Márciusban egy hónapra felfüggeszti a termelést az argentin Córdoba régióban…
Tovább olvasom >Egy milliárd dollárból bővíti a gyártást Mexikóban a Nestlé
A Nestlé bejelentette, hogy 1 milliárd dolláros beruházást eszközöl Mexikóban…
Tovább olvasom >Hankó Balázs: rekordszámú nevezés érkezett a 34. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára
Rekordszámú nevezés érkezett a középiskolai tudományos és innovációs tevékenységet fejlesztő…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >