A Nespresso az új limitált kiadású Cubaníával tiszteleg a kubai kávéhagyományok előtt

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 08. 11:05

A Nespresso a La Bodeguita del Medio étteremben forró, karibi hangulatú partival ünnepelte az új, kubai ihletésű kávékülönlegességének bevezetését. A vendégeket kávékoktélok és kubai ételkülönlegességek, salsabemutató, szivarsarok, valamint élő zene várta, a kubai fotósarokban készült képekkel pedig meg is örökíthették élményeiket.

nespresso

A Nespresso szakértőit a kubai életvitel és a sziget ikonikus kávérituáléi inspirálták, így a kávékészítés művészetét tökélyre fejlesztve, megalkották a latin szenvedély ízét, a Cubaníát.

A kávéfogyasztás Kubában és a világ minden táján elszórtan élő kubaiaknak egy életforma: az a pillanat, amikor a kávézás átveszi a beszélgetés helyét, és az élvezet uralkodik. A Nespresso a Cubaníával olyan érzéki utazásra hívja a kávékedvelőket, amely során nemcsak friss íz- és aromaélményekben lehet részük, hanem a kávé kultúrájának és történelmének új fejezete tárul fel előttük.

A kávéfogyasztás rituáléja Kubában egy nyugodt pillanat – a „Cubano” elkészítéséhez először egy kisebb adag kávéba nádcukrot tesznek, és addig kevergetik, amíg sűrű, krémes állaga nem lesz, majd felöntik még több kávéval. Sokak számára Kuba egy másik életritmust jelent és egyedi kávékultúrája is ezt az érzéki latin stílust képviseli: egy olyan életvitelt, amelyben jut idő ismerkedni és élvezni egymás társaságát.

A Nespresso mostani újdonságával felülmúlta eddigi kávéinak intenzitását. A limitált kiadású Cubanía egy lépéssel megelőzi a 12-es intenzitású Kazaar Grand Cru kávéőrleményt és eléri a 13-as szintet a Nespresso által meghatározott skálán, mely a pörkölés mértékét, a kávé kesernyésségét és testességét jelöli. Mindezt a korábbi saját kreációk készítése során felhalmozott tapasztalataikra építették, valamint felhasználták hozzá Karl Lendrich német professzor munkáit, aki a 20. század elején a kávé kémiai összetételét és fizikai szerkezetét megváltoztató gőzölési eljárást találta fel.

A kávé intenzitását egy egyszerű egyenlet határozza meg: a pörkölt kávészemek sűrűségén és a kávé lefőzésének módján múlik minden. A megfelelő intenzitásélményt nyújtó kávé kiválasztásához pedig szükség van a Nespresso tapasztalatára és tudására. A Nespresso szakértői korábban már tapasztalták, hogy a kolumbiai kávék állnak ellen legjobban a hosszú időn át tartó pörkölésnek, úgy, hogy sajátos ízjegyeik is megmaradnak. Mivel a savasság csökkenti a kávé intenzitásának érzetét, fontos volt kiegészíteni az őrleményt egy lágy Arabica-val. Ehhez adták hozzá a gőzölési eljárással előkészített, kiváló minőségű indiai Robustát. Ennek eredményeképp az extrakció során egy rendkívül intenzív ízélményt kapunk. Más kiválasztott kávéfajtákkal együtt ebből az őrleményből egy olyan gazdag ízvilágú, krémes kreáció született, amely erőteljes hatással van az ízlelőbimbókra.

A Nespresso szakértői szerint, ha igazi kubai stílusban szeretnénk élvezni a Cubaníát, főzzünk 25 ml ristrettót, keverjünk hozzá egy kis nádcukrot, majd a kávé és a cukor krémes keverékére öntsünk még 25 ml feketekávét.

Ennek az élénk és szirupos fekete italnak köszönhetően a kávé szerelmesei maximálisan átélhetik a latin kávéélményt. A Nespresso állandó feladatának tekinti többek között azt, hogy a klubtagokat új kávéélményekkel lepje meg, illetve új rituálékat ismertessen és szerettessen meg velük.

Ha a Café Cubanot felöntjük 25 ml tejjel, a kávénak és a tejnek olyan elegyét kapjuk, amely a gyengéd és selymes tejkaramellára emlékeztet, enyhe keksz és karamell utóízzel. A Cubanía erőteljes és komplex aromavilága tisztán, 25 ml-es mennyiségben fogyasztva érezhető igazán.

Kapcsolódó cikkeink