A nemzetközi Champagne világnap alkalmából fehérbe öltözött a Törley pezsgő

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 21. 11:20

Excellence Chardonnay

A pezsgő világtrendnek megfelelően itthon is egyre népszerűbbek a festett palackos buborékos italok. A külföldi ismert pezsgőgyártók, mint a Möet Chandon, a G.H. Mumm, a J.P Chenet, a Zonin a Fürst von Metternich vagy a Henkell már évek óta készítenek neves alkalmakra limitált kiszereléseket.
A szezonra készülve a Törley Pezsgőpincészet idén ősszel dobja piacra legújabb meglepetését, a fehér palackos, tartályos erjesztésű fajta pezsgőt édes és száraz ízben. A bevezetést hosszas piackutatás előzte meg. Nem titok, hogy a férfias fekete szín is bemutatásra került, de a magyar fogyasztó egyértelműen a fehér szín mellett tette le a voksát. Az új pezsgő a jelenlegi kiszereléssel össze nem téveszthető módon még több eleganciát sugall, tökéletes ajándék az ünnepekre. A jól ismert kiszerelés fehér ruhába bújt, a címkék megszokott formáját pedig az arany-kék és arany-fehér színvilág jellemzi. A különleges külső lenyűgöző belsőt rejt, a száraz 100% Chardonnay, az édes pedig Sárga muskotály szőlőfajtákból készült. A palack felbontásakor parafa dugó teszi teljessé az eleganciát és minőséget.

Termékleírás:


A száraz pezsgők kedvelőit az Excellence Chardonnay extra sec pezsgővel örvendezteti meg a pincészet, mintegy hiánypótlásként, hiszen a Törley portfolió idáig nem tartalmazott különlegesen száraz kategóriába sorolható pezsgőt. Alapbora a pezsgőkészítésben klasszikusnak számító Chardonnay, mely a friss szőlő szépségeit hordozza magában. Fajtapezsgőként a 100% Chardonnay alapbor friss, üde savai csodálatos illat-és zamatanyagai köszöntik a száraz pezsgők kedvelőit. A finom eloszlású buborékok, mintegy gyöngyfüzér szállnak fel a pohárba töltött italból.

Az édes, illatos pezsgő szerelmeseinek kedvez a pezsgőpincészet az Excellence Sárgamuskotály doux pezsgőjével. Az új tétel különlegessége az, hogy sárga muskotály szőlő borából készül és az édességi kategória kialakításához friss sárga muskotály mustot is alkalmaznak a pezsgőmesterek. A friss mustnak köszönhetően a muskotályos illatok intenzíven mutatkoznak meg a kitöltött italban. Belekortyolva a friss muskotályos szőlő ízével szembesül a fogyasztó.

Kapcsolódó cikkeink