A nemzetközi Champagne világnap alkalmából fehérbe öltözött a Törley pezsgő
A pezsgő világtrendnek megfelelően itthon is egyre népszerűbbek a festett palackos buborékos italok. A külföldi ismert pezsgőgyártók, mint a Möet Chandon, a G.H. Mumm, a J.P Chenet, a Zonin a Fürst von Metternich vagy a Henkell már évek óta készítenek neves alkalmakra limitált kiszereléseket.
A szezonra készülve a Törley Pezsgőpincészet idén ősszel dobja piacra legújabb meglepetését, a fehér palackos, tartályos erjesztésű fajta pezsgőt édes és száraz ízben. A bevezetést hosszas piackutatás előzte meg. Nem titok, hogy a férfias fekete szín is bemutatásra került, de a magyar fogyasztó egyértelműen a fehér szín mellett tette le a voksát. Az új pezsgő a jelenlegi kiszereléssel össze nem téveszthető módon még több eleganciát sugall, tökéletes ajándék az ünnepekre. A jól ismert kiszerelés fehér ruhába bújt, a címkék megszokott formáját pedig az arany-kék és arany-fehér színvilág jellemzi. A különleges külső lenyűgöző belsőt rejt, a száraz 100% Chardonnay, az édes pedig Sárga muskotály szőlőfajtákból készült. A palack felbontásakor parafa dugó teszi teljessé az eleganciát és minőséget.
Termékleírás:
A száraz pezsgők kedvelőit az Excellence Chardonnay extra sec pezsgővel örvendezteti meg a pincészet, mintegy hiánypótlásként, hiszen a Törley portfolió idáig nem tartalmazott különlegesen száraz kategóriába sorolható pezsgőt. Alapbora a pezsgőkészítésben klasszikusnak számító Chardonnay, mely a friss szőlő szépségeit hordozza magában. Fajtapezsgőként a 100% Chardonnay alapbor friss, üde savai csodálatos illat-és zamatanyagai köszöntik a száraz pezsgők kedvelőit. A finom eloszlású buborékok, mintegy gyöngyfüzér szállnak fel a pohárba töltött italból.
Az édes, illatos pezsgő szerelmeseinek kedvez a pezsgőpincészet az Excellence Sárgamuskotály doux pezsgőjével. Az új tétel különlegessége az, hogy sárga muskotály szőlő borából készül és az édességi kategória kialakításához friss sárga muskotály mustot is alkalmaznak a pezsgőmesterek. A friss mustnak köszönhetően a muskotályos illatok intenzíven mutatkoznak meg a kitöltött italban. Belekortyolva a friss muskotályos szőlő ízével szembesül a fogyasztó.
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Nemzetközi szinten csökken, itthon nő a pezsgőfogyasztás
A pezsgő mindig is a luxus szimbóluma volt, amelyet az…
Tovább olvasom >Hungaria-partnertalálkozó
Partnertalálkozóval ünnepelte a Hungaria pezsgőmárka 70 éves születésnapját. A május…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zsigó Róbert: az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán áll
Újra bebizonyosodott, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán…
Tovább olvasom >Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >Ismét elmarad a Balaton-átúszás, augusztus 9. az új időpont, újra megnyílik a nevezés is
A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján a szervező, Budapest Sportiroda a…
Tovább olvasom >