A nem fenntartható marhahúst a strucc és az emu húsa válthatja
Az emuk és struccok tartása környezetbarátabb alternatíva a marhahúshoz képest, mivel ezek a madarak nem termelnek metángázt. Ezek a madarak tenyésztése és fogyasztása jelenleg nem elterjedt Magyarországon, de a jövőben a kereslet növekedhet, különösen mivel nem termelnek metánt, ami környezetbarát megoldást jelenthet.

Jönnek a struccok
A struccok és emuk tojásai egészségesebbek és finomabbak lehetnek, kisebb mennyiségű koleszterint tartalmaznak, viszont magas fehérjetartalommal rendelkeznek. A húsuk állagában hasonlít a vöröshúshoz, de ízük teljesen újszerű élményt nyújthatnak. Az emuk és struccok tenyésztői között már léteznek kezdeményezések a minőségi ellenőrzés és oklevelek szerzése érdekében, és a közeljövőben ezek a madarak lehetnek a marhahús helyettesítői.
Ezek a madarak tojást és húst is adhatnak, míg a nanduk nem olyan elterjedtek, és tojásaikat sem lehet könnyen értékesíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Tovább ronthat a száj- és körömfájás-járvány a bolti árakon?
Ötven év után ismét megjelent Magyarországon a száj- és körömfájás,…
Tovább olvasom >Új támogatások segítik a dinamikusan fejlődő magyar húsmarhatartást
Az állattenyésztő ágazatok közül az elmúlt 25 évben a legnagyobb…
Tovább olvasom >Drasztikus tojásáremelkedés Magyarországon: miért fizetünk ennyit a tojásért?
Az elmúlt években a magyar tojásárak drasztikus emelkedésének lehettünk tanúi,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >