A nem fenntartható marhahúst a strucc és az emu húsa válthatja
Az emuk és struccok tartása környezetbarátabb alternatíva a marhahúshoz képest, mivel ezek a madarak nem termelnek metángázt. Ezek a madarak tenyésztése és fogyasztása jelenleg nem elterjedt Magyarországon, de a jövőben a kereslet növekedhet, különösen mivel nem termelnek metánt, ami környezetbarát megoldást jelenthet.

Jönnek a struccok
A struccok és emuk tojásai egészségesebbek és finomabbak lehetnek, kisebb mennyiségű koleszterint tartalmaznak, viszont magas fehérjetartalommal rendelkeznek. A húsuk állagában hasonlít a vöröshúshoz, de ízük teljesen újszerű élményt nyújthatnak. Az emuk és struccok tenyésztői között már léteznek kezdeményezések a minőségi ellenőrzés és oklevelek szerzése érdekében, és a közeljövőben ezek a madarak lehetnek a marhahús helyettesítői.
Ezek a madarak tojást és húst is adhatnak, míg a nanduk nem olyan elterjedtek, és tojásaikat sem lehet könnyen értékesíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Berobbant a brazil húsexport: ötszörösére nőtt a marhahús-kivitel az USA-ba
Jelentős növekedést mutat Brazília húsipari exportja 2025 első hónapjaiban: mind…
Tovább olvasom >Drágul a csirkehús és a tojás: újabb áremelkedési hullám sújtja a magyar háztartásokat
A takarmányárak, az infláció és a globális kereslet-kínálat alakulása együtt…
Tovább olvasom >Egyre többen, de még nem elegen vállalják a ketrecmentes tartási rendszert
A Magyarországon élő közel 8 millió tojótyúk mindössze 20-30%-a él…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >