A nem fenntartható marhahúst a strucc és az emu húsa válthatja
Az emuk és struccok tartása környezetbarátabb alternatíva a marhahúshoz képest, mivel ezek a madarak nem termelnek metángázt. Ezek a madarak tenyésztése és fogyasztása jelenleg nem elterjedt Magyarországon, de a jövőben a kereslet növekedhet, különösen mivel nem termelnek metánt, ami környezetbarát megoldást jelenthet.
A struccok és emuk tojásai egészségesebbek és finomabbak lehetnek, kisebb mennyiségű koleszterint tartalmaznak, viszont magas fehérjetartalommal rendelkeznek. A húsuk állagában hasonlít a vöröshúshoz, de ízük teljesen újszerű élményt nyújthatnak. Az emuk és struccok tenyésztői között már léteznek kezdeményezések a minőségi ellenőrzés és oklevelek szerzése érdekében, és a közeljövőben ezek a madarak lehetnek a marhahús helyettesítői.
Ezek a madarak tojást és húst is adhatnak, míg a nanduk nem olyan elterjedtek, és tojásaikat sem lehet könnyen értékesíteni.
Kapcsolódó cikkeink
A tojás ára továbbra is alatta marad az egy évvel ezelőttinek
Az Európai Bizottság adatai szerint az unióban az étkezési tojás…
Tovább olvasom >„Környezetbarát” fehér tojás bevezetésével támogatja a Morrisons a gazdákat
Chuckle Eggs termékcsaládját fehér tojásokkal bővíti a Morrisons a „For…
Tovább olvasom >Aki tojást fogyaszt, a bolygónkat védi
A tojás egyenlő a mosollyal és a jókedvvel, a szépség…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >