A Nébih a balatoni vendéglátóhelyekről
A Nébih nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában a turisztikai szempontból nagy jelentőségű, balatoni vendéglátóhelyek is kiemelt figyelmet kaptak. A vizsgálatok fókuszába az éttermek ellenőrzésére jellemzően a higiéniás állapotok, az alapanyagok nyomon követhetősége, valamint azok kezelésének ellenőrzése került. A júliusi vizsgálati eredmények alapján elmondható, a létesítmények élelmiszer-biztonsági szempontból megfelelőek.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Az ellenőrzések összességében pozitív képek mutattak, kisebb hiányosságok azonban akadtak. Visszatérő hibaként említhető, hogy nem minden dolgozó rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással, anélkül viszont – a kiemelt járványügyi kockázat miatt – nem végezhető vendéglátó tevékenység.
A balatoni vendéglátóhelyek a jelenlegi összehangolt, kiemelt szezonális ellenőrzéseket követően is számíthatnak a folyamatos élelmiszer-biztonság érdekében tett további ellenőrzésekre is. //
Kapcsolódó cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >Mi a drágább? A horvát tengerpart vagy a Balaton?
A magyarok körében Horvátország évek óta az egyik legkedveltebb nyári…
Tovább olvasom >Mutatjuk a Balaton Legjobb Strandja 2024 győztesét
A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >