A nagyvállalatok többsége globális szinten határoz a cég által választható bankról

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 14. 11:10

A legnagyobb vállalatok 59 százalékánál globális szinten dől el, hogy mely bank szolgáltatásait veszik igénybe, 20 százalékuknál az anyacég a választható bankok körét jelöli ki, a végső döntést azonban a magyarországi menedzsment hozhatja meg – derül ki a CIB Bank nagyvállalatokat vizsgáló reprezentatív kutatásából.

penz2

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a vállalatok ötöde – jellemzően a nagyobb árbevételű cégek – teljesen szabad kezet kap. A 15 milliárd feletti árbevétellel rendelkező vállalatoknak már több mint a harmada határozhat arról szabadon, hogy melyik pénzintézetet választja.

A kutatást a Bell Research végezte, 1750, kétmilliárd forint feletti árbevételt elérő vállalkozást reprezentáló mintán, 179 pénzügyi döntéshozó telefonos és esetenként személyes megkérdezésével.
A felmérés szerint a megkérdezett vezetők több mint 90 százaléka a megbízhatóságot, a magas szakmai színvonalat, az ügyfélközpontúságot, a hatékonyságot, valamint a kedvező ár-érték arányt várja el leginkább banki partnereitől.

A nagyvállalati vezetők 79 százaléka a pénzintézetek testre szabott termékkínálatát, 72 százalékuk pedig a bank jó hírnevét, presztízsét tartja fontosnak.

A kutatás szerint a bankválasztás során tízből hét nagyvállalat fokozottan figyelembe veszi a pénzintézetek minősítését is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink