A minőségi sajt legnagyobb titkáról beszélt a hazai sajtkészítő
A jó sajt készítése a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel – állítja Dénes Ildikó, aki a Veszprém megyei Nagyvázsonyban gazdálkodik.
Szerintem a jó sajt a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel. Az én kedvenceim a camembert-bundába bújtatott caciotta sajt és a fokhagymás ízesítésű joghurtos krémsajt.
– az agrárvállalkozó a Magyar Mezőgazdaságnak beszélt a sajtkészítés titkairól.
A Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészetet párjával, Kósa Imrével vezetik a Balaton-felvidéken. A média, az informatika és a könyvelés után tért vissza alapszakmájához, a mezőgazdasághoz. Családi gazdaságuk másik ága a Nagyvázsonyi Kecskefarm, amely szorosan együttműködik a kertészettel. A vállalkozást 2014-ben indították el, családi gazdaságként, felhasználva hozzá a más területen szerzett tapasztalataikat. Ma már 32 hektárt művelnek.
Kapcsolódó cikkeink
3000 tonna sajtot exportált tavaly a svájci Lidl
Több mint 3000 tonna sajtot exportált a svájci Lidl 2023-ban,…
Tovább olvasom >Enyhült a prés a sajton
Nyögi még a közelmúlt horrorárait a sajtpiac: hiába normalizálódott az…
Tovább olvasom >Ismét átfogó kutatást végzett a Tej Terméktanács
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >