A minőségi sajt legnagyobb titkáról beszélt a hazai sajtkészítő
A jó sajt készítése a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel – állítja Dénes Ildikó, aki a Veszprém megyei Nagyvázsonyban gazdálkodik.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/10/Ke%CC%81pernyo%CC%8Bfoto%CC%81-2022-10-31-16.47.38.png)
A minőségi takarmány is fontos
Szerintem a jó sajt a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel. Az én kedvenceim a camembert-bundába bújtatott caciotta sajt és a fokhagymás ízesítésű joghurtos krémsajt.
– az agrárvállalkozó a Magyar Mezőgazdaságnak beszélt a sajtkészítés titkairól.
A Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészetet párjával, Kósa Imrével vezetik a Balaton-felvidéken. A média, az informatika és a könyvelés után tért vissza alapszakmájához, a mezőgazdasághoz. Családi gazdaságuk másik ága a Nagyvázsonyi Kecskefarm, amely szorosan együttműködik a kertészettel. A vállalkozást 2014-ben indították el, családi gazdaságként, felhasználva hozzá a más területen szerzett tapasztalataikat. Ma már 32 hektárt művelnek.
Kapcsolódó cikkeink
A zsugorinfláció egyre több terméket érint
2025 januárjában is folytatódott a zsugorinfláció, több élelmiszer és piperecikk…
Tovább olvasom >NAK: 19 magyar termék végzett az élen a világ legrangosabb sajtversenyén
A világ legrangosabb sajtversenyén, a Portugáliában megrendezett World Cheese Awards-on…
Tovább olvasom >A magyar sajtkultúra újabb diadala – Magyar sajtok hódítottak a World Cheese Awardson!
A magyar kézműves sajtok idén is kitűntek a világ egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >