A METRO megkezdte a MICHELIN-dicsőségtáblák kiszállítását
Szeptember 14-én lehullott a lepel a MICHELIN Guide idei díjazottjainak kilétéről – a MICHELIN névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak.

Szimbolikus helyszínről, a Hősök teréről indulva kézbesítik a gasztronómia héroszainak a dicsőségtáblákat
A MICHELIN Guide és a minőségi gasztronómia partnereként hosszú évek óta a METRO Nagykereskedelem gondoskodik a csúcsminőséget igazoló MICHELIN -táblák célba juttatásáról. A feladat ezúttal profi logisztikát kíván, hiszen mint ismert, valóságos díjesőt hozott a MICHELIN Guide idei magyarországi válogatása.
75 étterem, közte 28 budapesti, és 47 vidéki vendéglátóhely szerepel a MICHELIN Guide megfelelő rovataiban. 2 kétcsillagos étterem, 7 egycsillagos étterem, 7 Bib Gourmand étterem, 59 ajánlott étterem, valamint 5 MICHELIN zöld csillagos (fenntartható) étterem lett az idei MICHELIN Gála mérlege.
A METRO Magyarország munkatársai szeptember 15-én szimbolikus helyszínről, a Hősök teréről indulva kézbesítik a gasztronómia héroszainak a dicsőségtáblákat. A MICHELIN -plakettek kiszállítása 14:00 órakor startolt el: a szélrózsa minden irányába tartó METRO-csapatok a lehető legtöbb táblát visznek el a MICHELIN-leleplezés másnapján megérdemelt helyére, s azon vannak, hogy egy héten belül minden tábla a büszke tulajdonosához kerüljön.
„Minden évben jutalomjátékként éljük meg a MICHELIN-plakettek átadását, mert a díjazottak túlnyomó része egyben METRO-partner is, akiknek a törekvéseit, terveit jól ismerjük.” – fejti ki Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. – „Számos minőségi alapanyagot, különlegességet szinte csak tőlünk tud stabilan beszerezni egy-egy színvonalas étterem. A MICHELIN-elismerések odaítélését évről-évre kicsit úgy éljük meg, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a magyar gasztronómia hírnevének öregbítéséhez. Külön öröm, hogy a táblák kiszállítása során személyesen gratulálhatunk a díjazottaknak.”
Kapcsolódó cikkeink
Most van soha!
Adott egy világ, amelyben nemsokára 9 milliárd embert kell táplálni.…
Tovább olvasom >Új témakör a SIRHA Budapest szakkiállításon
2024. március 5–7. között ismét várja a szakembereket a SIRHA Budapest szakkiállítás,…
Tovább olvasom >Bib Gourmand minősítést kapott a pécsi Morzsa bisztró
Új szereplőként a pécsi Morzsa bisztró szerzett Bib Gourmand minősítést,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jattfláció
Egyre több borravaló egyre kevesebb szolgáltatásért: terjedő jelenség ez az…
Tovább olvasom >Csirkehús mínusz csirke
Többévnyi várakozás után óriási áttörés tanúi lehettek július elején a…
Tovább olvasom >Az italvilág forradalmasítása
A világhálón fellelhető hihetetlenül nagy mennyiségű információt, tudást az AI…
Tovább olvasom >