A menopauzában is segítő joghurtalternatívát dob piacra a Coconut Collab
Az új „sűrű és krémes” Protein Yog növényi eredetű, és a brit Tesco-áruházakban, valamint online az Ocado kínálatában elérhető.
A cikk a Trade magazin 2024/8-9. lapszámában olvasható.
A Coconut Collab Protein Yog terméke kókuszkrém és kókuszvíz keverékéből hozzáadott mandula- és szójafehérjével készül, így 170 g-os adagonként 10 g fehérjét tartalmaz. Az alacsony cukortartalmú és gluténmentes joghurtalternatíva receptjét négy évig fejlesztették.
A bevezetés támogatásában a márka Emma Bardwell táplálkozási szakértővel és menopauza-specialistával működött együtt, aki kiemelte a fehérje fontos szerepét az élet minden szakaszában, különösen a menopauza idején. A szakember elmondta, hogy ma is nagyon sok olyan nővel találkozik, aki nem eszik elegendő fehérjét, pedig az a táplálkozási eszköztárunk egyik legfontosabb eleme. Emma Bardwell szerint, ha csak egyetlen dolgot teszünk ma, ami jótékony hatással van arra, hogy holnap hogyan érezzük magunkat, az legyen a fehérjefogyasztás növelése.
A márka egy új kutatást is bemutatott, amely szerint a nők egynegyedének (24%) (21% 35–44 éves kor között) nincs rálátása arra, hogyan változnak táplálkozási szükségletei a menopauza alatt, míg további 50% vallja, hogy nem tudja, hogyan készüljön fel a menopauzára. Ötből ketten úgy érzik, hogy a menopauzáról rendelkezésre álló információk nem elégségesek. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >Növényi alapú Lurpak az Egyesült Királyságban és Dániában
Az Arla Foods multinacionális szövetkezet a Lurpak vaj növényi alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
30 százalékos kedvezmény kell a sikerhez a Black Friday-on
Az idei Black Friday szezonban a fogyasztók várhatóan többet vásárolnak…
Tovább olvasom >Burgonyahelyzet Magyarországon: olcsóbb, de nem problémamentes
A burgonya, mint alapvető élelmiszer, minden évben reflektorfénybe kerül, különösen…
Tovább olvasom >Idén is a tavalyi áron kaphatjuk a karácsonyi halat
A tavalyinál kedvezőtlenebb időjárási körülmények hatására a haltermelők idén összességében…
Tovább olvasom >