A magyar gyümölcs lesz a főszereplő idén a gyulai pálinkafesztiválon

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 17. 11:25

A magyar gyümölcsöt állítja a középpontba a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, amelyet idén április 17. és 19. között rendeznek meg Gyulán – közölte Lovász Sándor főszervező az eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón.

szilva

Eddig huszonkét nevező összesen 34 mintát küldött be a pálinkafesztivál keretében megrendezendő IV. Pálinka Világkupára. Abháziából is érkezett nevezés, de Kínából, Moldáviából, Montenegróból, Boszniából és Bulgáriából is várnak párlatokat – mondta Lovász Sándor, hozzátéve, hogy tavaly összesen 660 mintát küldtek be a versenyzők, és idén ennél többre számítanak.

Mint kiemelte, idén a magyar gyümölcs lesz a főszereplő: nemcsak a pálinkák és likőrök versenyét rendezik meg, hanem díjazzák a lekvárokat, befőtteket, szörpöket, gyümölcsborokat, gyümölcsös süteményeket, sőt a különböző gyümölcseceteket is.

Lovász Sándor elárulta: hamarosan aláírnak egy szerződést a Békés megyei önkormányzattal arról, hogy a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon kiválasztják Békés megye pálinkáját, amely egy évig a kereskedelmi forgalomban a palackján viselheti a megyei címert.
A pálinkákat és a likőröket március 20-ig lehet benevezni a versenyre, a gyümölcskészítmények regisztrációját április 3-ig várják a szervezők, gyümölcsös süteményekkel pedig várhatóan egészen április 9-ig lehet majd nevezni.

További információkat a www.palinkafesztival.hu oldalon lehet olvasni a versenyről és a fesztiválról, amelyre Lovász Sándor tájékoztatása szerint mintegy húszezer látogatót várnak.

Kapcsolódó cikkeink