A magyar bor társadalmi jelentősége ma is túlnő a szőlő- és borágazaton
Az előző évben jobb minőségű borok kerültek a magyar pincékbe – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, a 11. alkalommal megrendezésre került Borkonferencián, Budapesten.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon a hazai borok aránya az értékesítésben több mint 90%, és a kormány azon van, hogy ez az arány a jövőben is megmaradjon. Kitért arra is, hogy az exportot nézve sincs szégyenkezni okunk, és ezen a téren is folytatjuk a további lehetőségek kiaknázását.
Dr. Nobilis Márton kiemelte, a kormány az elmúlt évtizedben csaknem 75 milliárd forint támogatást biztosított a hazai szőlőültetvények modernizálására
Emellett több mint 30 milliárd forint értékben támogatta a borászatok technológiai beruházásait. Ez is azt mutatja, hogy a kormány elkötelezett a magyar vidék és ezen belül a borágazat sikere mellett. Ezért legfőbb cél, hogy a hazai vállalkozásokat ütésállóvá tegyük a következő, kihívásokkal teli években is – tette hozzá.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Az Élelmiszermentő Központ adventi jótékonysági akciója
Az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) az Agrárminisztérium támogatásával az…
Tovább olvasom >A beszállítói és beszerzői célok ugyanazok, de csatornánként mások a kihívások és tervek – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Keddtől a kiskereskedelem tudományában mélyedhettek el az FMCG-szabadegyetem hallgatói a…
Tovább olvasom >November végétől pályázhatnak az AKG-ban való részvételre a szőlőtermelők
Kiemelkedő lehetőség a szőlőtermelőknek az új Agrár-környezetgazdálkodási támogatási programban (AKG)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >