A magyar agráripar külföldi bemutatkozását szorgalmazza a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 03. 27. 11:25

A magyar agráripari szereplők külföldi bemutatkozását szorgalmazza a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., ezért az idén 13 nemzetközi rendezvényen biztosít megjelenési lehetőséget.

A szervezet csütörtöki közleménye szerint a magyar agrárcégek külpiaci sikere tovább növelheti az ország külkereskedelmi többletét. A tavalyi 5,6 milliárd eurós eredményhez csaknem 2,9 milliárd euróval járult hozzá a mezőgazdaság, miután 2010 óta több mint 56 százalékkal bővült a kiviteli teljesítménye – írták. A nemzetközi szinten is piacképes magyar termékek közül kiemelték többek között a betakarító adaptereket, infravörös gabonaelemző műszereket, mezőgazdasági pótkocsikat, vető- és homlokrakodó gépeket.
A belföldi cégek csütörtöktől a nyitrai Agrosalon szakkiállításon mutatkozhatnak be a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat segítségével. A kétévente megrendezendő mezőgazdasági és élelmiszeripari rendezvény a legnagyobb szakmai esemény Szlovákiában, a magyar kiállítók legutóbb 220 millió forint árbevételt értek el az ottani megjelenésnek köszönhetően.
Csík László, a szervezet ügyvezetője arra számít, hogy az idei kiállítás is hasonló kiviteli eredményeket hozhat – olvasható a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink