A Lidl vásárlóinak egy része az Aldit választja inkább az Egyesült Királyságban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 17. 02:50

A Lidl vásárlói az Aldiba helyezték át élelmiszervásárlásaikat, mivel a szeptember 4-ig tartó 12 hétben 8,1 millió fontot költöttek a rivális diszkont kiskereskedőre az Egyesült Királyságban.

A Lidl vásárlókat veszített az ellátásilánc-problémák miatt

A Kantar legfrissebb adataiból származó számadat az árinfláció további emelkedésével párhuzamosan született, amely a múlt héten új rekordot döntött, 12,4%-ot ért el.

A hír a Lidl Twitteren adott válaszait követi a vásárlói panaszokra, amelyekben a kiskereskedő az elmúlt napokban bocsánatot kért vásárlóitól az “előre nem látható ellátási problémák” és a “szállítási problémák” miatt. Amint arról a The Grocer beszámolt, a hónap elején a Lidl azt is tweetelte, hogy “bizonyos problémák merültek fel az elosztóközpontjainkban”.

“Az Egyesült Királyság leggyorsabban növekvő szupermarketjeként több vásárlót fogadunk az ajtónkon keresztül, mint valaha” – mondta a Lidl szóvivője a The Grocer-nek. “Rendíthetetlenül elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vásárlóinkat a legjobb termékekkel a legjobb áron kínáljuk. Ez az oka annak, hogy a vásárlók továbbra is a Lidl felé fordulnak, és ez az oka annak, hogy továbbra is lézerrel összpontosítunk arra, hogy új üzleteket nyissunk országszerte, hogy kielégítsük ezt a megnövekedett vásárlói igényt. Ez különösen fontos azokon a területeken, ahol a háztartások még nem jutnak hozzá jó minőségű, megfizethető áron kínált élelmiszerekhez.”

Az Aldi az esetleges munkaerőhiány és a rendelkezésre állási problémák leküzdésére augusztusban 9%-kal megemelte az Egyesült Királyságban az elosztóközpontjaiban dolgozó több ezer alkalmazott órabérét, amely lépésből mintegy 4200 alkalmazott részesült.

A Kantar adatai szerint az elmúlt 12 hétben a Tesco 63,6 millió fontot veszített a Lidlből az Aldi-ra váltó vásárlók közül, és a Kantar adatai szerint a Tesco az elmúlt 12 hétben 63,6 millió fontot veszített az Aldi javára. A Morrisons is 42,6 millió font értékű költést váltott, mivel a múlt héten hivatalosan is megelőzte az Aldi az Egyesült Királyság negyedik legnagyobb szupermarketjeként.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink