A Lidl Magyarország 40 millió forintot adományozott a Gyermekétkeztetési Alapítványnak

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 23. 11:11

A Lidl Magyarország, a társadalmi felelősségvállalás jegyében ismét adománygyűjtést szervezett: 2012. november 2. és december 24. között a Lidl vásárlói 20 millió forintot gyűjtöttek össze, melyet a Lidl saját forrásból megduplázott, így a Gyermekétkeztetési Alapítvány 40 millió forint adományban részesülhetett. Ezen felül a Lidl dolgozói egyénileg 80 karácsonyi csomagot ajándékoztak a gyermekotthonokban élő gyerekeknek.

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke és Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország Bt. PR vezetője


A gyűjtés a Lidl mind a 156 áruházában folyt a kampány időtartama alatt, a vásárlók a kihelyezett adománygyűjtő perselyekben helyezhették el pénzadományukat.

„Mi a Lidl-ben fontosnak érezzük azt, hogy tegyünk valamit, amitől az éhező gyerekeknek jobb lehet. Örülök, hogy egyre több vásárlónk is felismeri a probléma súlyát, segítségükkel most az előző adományunk nyolcszorosával, 40 millió forinttal támogathattuk a rászoruló gyerekeket.”- mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke. „Hálás vagyok a kollégáimnak is, amiért a pénzadomány mellett karácsonyi csomagokkal is boldogabbá tehettük a gyerekek karácsonyát.”- tette hozzá.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány egy 18 éve eredményesen működő, teljesen transzparens szervezet. Az alapítvány elnöke, Király Gábor elmondta, hogy a Lidl 40 millió forintos támogatásából a „Mindenki ebédel” Programban résztvevő gyerekek fognak részesülni. „A mostani adomány segítségével közel 6000 gyermek egy teljes havi étkeztetését tudjuk biztosítani.” – mondta.

Ma Magyarországon közel 20 ezer gyermek éhezik. A gyermekéhezés problémáját mutatja be a Lidl kampányfilmje, amelyet az alábbi linken lehet megtekinteni: http://www.youtube.com/watch?v=y4wA988iWxQ
„Köszönjük vásárlóinknak, hogy mellettünk állnak ebben az ügyben, és ismét hozzájárultak ahhoz, hogy étel kerüljön ezeknek a gyermekeknek az asztalára. Bízunk benne, hogy a kisfilm segítségével még többek figyelmét sikerül felhívnunk a gyermekéhezés problémájára és ezzel egy újabb lépést teszünk a megoldás felé.”- tette hozzá Grósz Jenő.

Kapcsolódó cikkeink