A legjobb életminőséget az osztrák főváros biztosítja

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 05. 10:15

Bécs negyedszer is első helyezést ért el a legjobb életminőséget biztosító városok között a Mercer 221 várost tartalmazó listáján. Az európai városok nyolc pozíciót szereztek meg az első tízből.

A Mercer globális kutatóvállalat a következő kritériumok alapján rangsorolt: áram- és vízellátás, telefon- és postai szolgáltatás, tömegközlekedési eszközök, közlekedési zavarok, nemzetközi célpontok elérését szolgáló légi járatok. Bécs első helyét nagyrészt a tömegközlekedés minőségének és a közbiztonságnak köszönheti, az infrastruktúra terén mindössze a tizenhatodik helyet szerezte meg az osztrák főváros.


A dobogó második fokán Zürich végzett, a harmadik helyet az új-zélandi Auckland szerezte meg. München a negyedik, a kanadai Vancouver az ötödik. A legjobb infrastruktúrával rendelkező város Szingapúr lett. Az Egyesült Államok városai nem kerültek be a legjobb tízbe, Honolulu lett a legjobb életminőséget biztosító amerikai város, de csupán a 28. helyen.

Az öbölmenti országok közül Dubai és Abu Dhabi érték el a legmagasabb életminőséget, de így is csak a 73. és a 78. helyet szerezték meg.

A legrosszabb életminőséget mutató városok listáján Bagdad a sereghajtó, de Kairo és Damaszkusz is nagyot zuhant a politikai bizonytalanságok miatt. (Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink