A Lánchíd Alapítvány idén is segített

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 20. 21:43

Szeptember 27-én, a Business Days konferencia harmadik napján Hermann Zsuzsanna, a Lánchíd Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatta a konferencia résztvevőit az Alapítvány tevékenységéről, valamint arról, hogy idén ősztől a tavaly útjára indított, támogatásban részesülő egyetemista mellett már további három diák egyetemi tanulmányainak támogatása vált lehetségessé. Elnökasszony a tájékoztatásában elmondta:

– A Lánchíd Klub 2016-ban azzal a céllal hozta létre az Alapítványt, hogy olyan hátrányos helyzetű, tehetséges középiskolások egyetemre jutását támogassa, akik gazdasági területen képzelik el karrierjüket. A minimális elkötelezettsége a Lánchíd Klubnak, hogy évente legalább egy fiatal számára biztosítja ezt a lehetőséget, azonban a kezdeményezéshez egyre több cégvezető csatlakozott, így az idén összegyűlt 7,5 millió forinttal három középiskolásnak nyújthatunk most segítséget, melynek keretében az alapítvány 10 tanféléven keresztül 250 ezer Ft-tal támogatja az iskolai tanulmányokat.

 

 

A támogatottak kiválasztásában és mentorálásában oroszlánrészt vállalt Matus István kuratóriumi tag, aki bemutatva a három idei támogatottat, beszédében kiemelte:

– Ezek a fiatalok már most sikeresek. Tehetségüket számtalan tanulmányi versenyen is bizonyították, emellett több nyelven beszélnek. Az alapítvány számára nagyon fontos, hogy minél több fiatal előrejutását tudja támogatni, melyhez minden csekélynek tűnő összeggel közelebb kerülünk.

A Lánchíd Alapítvány várja további támogatók jelentkezését. Munkájukról bővebb információ a www.lanchidalapitvany.hu oldalon olvasható. //

Kapcsolódó cikkeink