A laborban termesztett kávé előnyei
A finn VTT kutatóintézet laboratóriumban „termesztett” kávét kávécserje-sejtekből.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/11/innovationfood-drinklab-grown-coffee-deforestation-300x140.png)
A sejtkultúrás élelmiszer kibocsájtása rendkívül alacsony
Az egyelőre még tanulmányozás alatt álló technológia iránt komoly érdeklődés mutatkozik az élelmiszertermelők részéről, akik inkább sejtkultúrákat használnának a termelési folyamat során, semmint valódi állatokat és növényeket.
A fő cél a fenntartható élelemtermelés, hiszen a sejt-mezőgazdaság jelentősen kevesebb energiát és vizet igényel, ráadásul a CO2-kibocsájtása is sokkal alacsonyabb.
A kávécserjéből származó növényi sejtek egy tápanyaggal teli közegbe kerülnek. Ezután a sejtek egy bioreaktorba kerülnek, amelyekből biomassza képződik. Ezt kiszárítják, megpörkölik, és már főzhető is a kávé!
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Újrahasznosítható papír utántöltő csomagot vezet be a Nescafé Írországban
Bevezette az ír piacon a Nescafé az első papír utántöltő…
Tovább olvasom >Marhahúsrizs
A dél-koreai Yonsei Egyetem tudósai feltalálták a szerintük fenntartható, magas…
Tovább olvasom >Talajmegújító gyakorlatokat alkalmazó kávéfarmok létrehozásával biztosítja a jövő generációjának kávéfogyasztását a Nescafé
A klímaváltozás és a fenntarthatatlan földművelés súlyosan károsítják a talaj…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért
A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért…
Tovább olvasom >