A laborban termesztett kávé előnyei
A finn VTT kutatóintézet laboratóriumban „termesztett” kávét kávécserje-sejtekből.

A sejtkultúrás élelmiszer kibocsájtása rendkívül alacsony
Az egyelőre még tanulmányozás alatt álló technológia iránt komoly érdeklődés mutatkozik az élelmiszertermelők részéről, akik inkább sejtkultúrákat használnának a termelési folyamat során, semmint valódi állatokat és növényeket.
A fő cél a fenntartható élelemtermelés, hiszen a sejt-mezőgazdaság jelentősen kevesebb energiát és vizet igényel, ráadásul a CO2-kibocsájtása is sokkal alacsonyabb.
A kávécserjéből származó növényi sejtek egy tápanyaggal teli közegbe kerülnek. Ezután a sejtek egy bioreaktorba kerülnek, amelyekből biomassza képződik. Ezt kiszárítják, megpörkölik, és már főzhető is a kávé!
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A laborhús jövője: fenntartható alternatíva vagy piaci kihívás?
A laborhús olyan sejttenyésztéses technológiával előállított hús, amelyet élő állatok…
Tovább olvasom >A bécsi kávékultúra szíve: Julius Meinl és a kávé öröksége
Bécs, a híres kávéházi kultúra otthona, 2008-ban ideiglenesen otthont adott…
Tovább olvasom >Újrahasznosítható papír utántöltő csomagot vezet be a Nescafé Írországban
Bevezette az ír piacon a Nescafé az első papír utántöltő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Zsigó Róbert: az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán áll
Újra bebizonyosodott, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség a multik oldalán…
Tovább olvasom >Tiltakoznak a visszaváltási díj csökkentése miatt a kereskedők
Az Országos Kereskedelmi Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a MOHU…
Tovább olvasom >Tarja, vizes törölköző, trükkök – így grillez a magyar!
Dübörög a nyár, a grillsütők folyamatosan dolgoznak, és a magyar…
Tovább olvasom >