A laborban termesztett kávé előnyei
A finn VTT kutatóintézet laboratóriumban „termesztett” kávét kávécserje-sejtekből.

A sejtkultúrás élelmiszer kibocsájtása rendkívül alacsony
Az egyelőre még tanulmányozás alatt álló technológia iránt komoly érdeklődés mutatkozik az élelmiszertermelők részéről, akik inkább sejtkultúrákat használnának a termelési folyamat során, semmint valódi állatokat és növényeket.
A fő cél a fenntartható élelemtermelés, hiszen a sejt-mezőgazdaság jelentősen kevesebb energiát és vizet igényel, ráadásul a CO2-kibocsájtása is sokkal alacsonyabb.
A kávécserjéből származó növényi sejtek egy tápanyaggal teli közegbe kerülnek. Ezután a sejtek egy bioreaktorba kerülnek, amelyekből biomassza képződik. Ezt kiszárítják, megpörkölik, és már főzhető is a kávé!
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A laborhús jövője: fenntartható alternatíva vagy piaci kihívás?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A bécsi kávékultúra szíve: Julius Meinl és a kávé öröksége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újrahasznosítható papír utántöltő csomagot vezet be a Nescafé Írországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyugdíjas-utalványok: minden lánc másképp csábítja a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rendkívüli roham az Aldinál: már az első napon 290 ezer ruhát vittek haza a vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ízutazás az Auchanban: 13 nemzet konyhájával várják a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >