A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny győztesei

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2022. 03. 23. 15:51

Hihetetlenül szoros versenyben dőlt el szerdán a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon. kik idén a legjobb közétkeztetési szakácsok.

Tizedpontok döntöttek a döntőben

A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny 28 elődöntőbe került csapatából 12 csapat jutott a Sirha szakkiállításon rendezett szerdai döntőbe. A versenyzők felkészülését mentorok segítették – komoly szaktudással rendelkező neves chefek, szakácsok, közétkeztető szakemberek.
A döntőben részt vevő csapatokvoltak: Coca Cola Eurest – Dunaharaszti; Eatrend – Albertirsa; Egal Team – Budapest; Eurest – Budapest; Eurest – Rácalmás; Hetes General Kft. – Nyíregyháza; Hungast – Budapest, Hungast – Pécs; KDK – Nagykanizsa; Prizma Food – Biatorbágy; Prizma Junior – Budapest; Vásárhelyi Betyárok – Hódmezővásárhely.
A mostani kiírásban előtérbe került a hazai alapanyagok használata és a rövid ellátási lánc. A felhasználható nettó nyersanyagár, követve a piacot, idén 650 Ft. A döntős csapatoknak a versenymenüt a zsűri jelenlétében nagy létszámra is el kellett készíteniük és kitálalniuk fogyasztóiknak.

Az első három helyezett:
1. Hungast, Pécs
2. Melódin Team, Budapest
3. Hungast, Budapest

Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke, a magas színvonalú verseny egyik főszervezője elmondta, hogy a 100 pontos értékelésben az első és a hatodik helyezett között egyetlen pontnyi volt a különbség – a zsűrinek tizedeket is számolnia kellett.

„A verseny és szakma körülményeire jellemző”, hogy a versenyzők között volt olyan, akire hajnali 3-kor indult, hogy eljusson a versenyre, más a versenyboxba állás előtt még lefőzőtt 3000 adag ebédet.

Kapcsolódó cikkeink