A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny győztesei
Hihetetlenül szoros versenyben dőlt el szerdán a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon. kik idén a legjobb közétkeztetési szakácsok.

Tizedpontok döntöttek a döntőben
A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny 28 elődöntőbe került csapatából 12 csapat jutott a Sirha szakkiállításon rendezett szerdai döntőbe. A versenyzők felkészülését mentorok segítették – komoly szaktudással rendelkező neves chefek, szakácsok, közétkeztető szakemberek.
A döntőben részt vevő csapatokvoltak: Coca Cola Eurest – Dunaharaszti; Eatrend – Albertirsa; Egal Team – Budapest; Eurest – Budapest; Eurest – Rácalmás; Hetes General Kft. – Nyíregyháza; Hungast – Budapest, Hungast – Pécs; KDK – Nagykanizsa; Prizma Food – Biatorbágy; Prizma Junior – Budapest; Vásárhelyi Betyárok – Hódmezővásárhely.
A mostani kiírásban előtérbe került a hazai alapanyagok használata és a rövid ellátási lánc. A felhasználható nettó nyersanyagár, követve a piacot, idén 650 Ft. A döntős csapatoknak a versenymenüt a zsűri jelenlétében nagy létszámra is el kellett készíteniük és kitálalniuk fogyasztóiknak.
Az első három helyezett:
1. Hungast, Pécs
2. Melódin Team, Budapest
3. Hungast, Budapest
Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke, a magas színvonalú verseny egyik főszervezője elmondta, hogy a 100 pontos értékelésben az első és a hatodik helyezett között egyetlen pontnyi volt a különbség – a zsűrinek tizedeket is számolnia kellett.
„A verseny és szakma körülményeire jellemző”, hogy a versenyzők között volt olyan, akire hajnali 3-kor indult, hogy eljusson a versenyre, más a versenyboxba állás előtt még lefőzőtt 3000 adag ebédet.
Kapcsolódó cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Ki a forradalmár a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerülésének előmozdítására indított…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója
A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója – idén…
Tovább olvasom >A borok suttogója vagy tudós? Avagy mit tud egy Master of Wine?
A Master of Wine (MW) hivatást ezernyi mítosz lengi körül…
Tovább olvasom >A Colonnade Biztosító felkészült az Unitravel utasainak mielőbbi kártalanítására
A Colonnade Biztosító a jogszabályoknak megfelelően felkészült az Unitravel Kft.…
Tovább olvasom >