A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny győztesei
Hihetetlenül szoros versenyben dőlt el szerdán a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon. kik idén a legjobb közétkeztetési szakácsok.

Tizedpontok döntöttek a döntőben
A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny 28 elődöntőbe került csapatából 12 csapat jutott a Sirha szakkiállításon rendezett szerdai döntőbe. A versenyzők felkészülését mentorok segítették – komoly szaktudással rendelkező neves chefek, szakácsok, közétkeztető szakemberek.
A döntőben részt vevő csapatokvoltak: Coca Cola Eurest – Dunaharaszti; Eatrend – Albertirsa; Egal Team – Budapest; Eurest – Budapest; Eurest – Rácalmás; Hetes General Kft. – Nyíregyháza; Hungast – Budapest, Hungast – Pécs; KDK – Nagykanizsa; Prizma Food – Biatorbágy; Prizma Junior – Budapest; Vásárhelyi Betyárok – Hódmezővásárhely.
A mostani kiírásban előtérbe került a hazai alapanyagok használata és a rövid ellátási lánc. A felhasználható nettó nyersanyagár, követve a piacot, idén 650 Ft. A döntős csapatoknak a versenymenüt a zsűri jelenlétében nagy létszámra is el kellett készíteniük és kitálalniuk fogyasztóiknak.
Az első három helyezett:
1. Hungast, Pécs
2. Melódin Team, Budapest
3. Hungast, Budapest
Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke, a magas színvonalú verseny egyik főszervezője elmondta, hogy a 100 pontos értékelésben az első és a hatodik helyezett között egyetlen pontnyi volt a különbség – a zsűrinek tizedeket is számolnia kellett.
„A verseny és szakma körülményeire jellemző”, hogy a versenyzők között volt olyan, akire hajnali 3-kor indult, hogy eljusson a versenyre, más a versenyboxba állás előtt még lefőzőtt 3000 adag ebédet.
Kapcsolódó cikkeink
Ki a forradalmár a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerülésének előmozdítására indított…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >