A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny győztesei
Hihetetlenül szoros versenyben dőlt el szerdán a Sirha Budapest 2022 szakkiállításon. kik idén a legjobb közétkeztetési szakácsok.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/03/KOSZ-1024x678.jpg)
Tizedpontok döntöttek a döntőben
A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny 28 elődöntőbe került csapatából 12 csapat jutott a Sirha szakkiállításon rendezett szerdai döntőbe. A versenyzők felkészülését mentorok segítették – komoly szaktudással rendelkező neves chefek, szakácsok, közétkeztető szakemberek.
A döntőben részt vevő csapatokvoltak: Coca Cola Eurest – Dunaharaszti; Eatrend – Albertirsa; Egal Team – Budapest; Eurest – Budapest; Eurest – Rácalmás; Hetes General Kft. – Nyíregyháza; Hungast – Budapest, Hungast – Pécs; KDK – Nagykanizsa; Prizma Food – Biatorbágy; Prizma Junior – Budapest; Vásárhelyi Betyárok – Hódmezővásárhely.
A mostani kiírásban előtérbe került a hazai alapanyagok használata és a rövid ellátási lánc. A felhasználható nettó nyersanyagár, követve a piacot, idén 650 Ft. A döntős csapatoknak a versenymenüt a zsűri jelenlétében nagy létszámra is el kellett készíteniük és kitálalniuk fogyasztóiknak.
Az első három helyezett:
1. Hungast, Pécs
2. Melódin Team, Budapest
3. Hungast, Budapest
Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke, a magas színvonalú verseny egyik főszervezője elmondta, hogy a 100 pontos értékelésben az első és a hatodik helyezett között egyetlen pontnyi volt a különbség – a zsűrinek tizedeket is számolnia kellett.
„A verseny és szakma körülményeire jellemző”, hogy a versenyzők között volt olyan, akire hajnali 3-kor indult, hogy eljusson a versenyre, más a versenyboxba állás előtt még lefőzőtt 3000 adag ebédet.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a X. Közétkeztetési Szakácsverseny középpontjában
Tizedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a Közétkeztetési Szakácsversenyen (KÖSZ) az…
Tovább olvasom >Bioforradalmat sürgetnek a szakemberek a közétkeztetésben
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >