A KÖSZ döntősei
A KÖSZ közétkeztetési 2021–2022 szakácsverseny 28 elődöntőbe került csapatából 12 csapat jutott a Sirha szakkiállításon zajló döntőbe. A versenyzők felkészülését mentorok segítették – komoly szaktudással rendelkező neves chefek, szakácsok, közétkeztető szakemberek. A szervezők a verseny támogatói és az óriási munkát végző mentorok mellett külön köszönetet mondtak a zsűritagoknak is.
– Aki elindult, nyert, aki figyelt, szintén – hangsúlyozta Zoltai Anna, a KÖZSZÖV elnöke. – Legnagyobb nyertes a fogyasztó, mert az itt látottak, tanultak az ő tányérján nyerik el igazi értéküket.
A döntőben részt vevő csapatok: Coca Cola Eurest – Dunaharaszti; Eatrend – Albertirsa; Egal Team – Budapest; Eurest – Budapest; Eurest – Rácalmás; Hetes General Kft. – Nyíregyháza; Hungast – Budapest, Hungast – Pécs; KDK – Nagykanizsa; Prizma Food – Biatorbágy; Prizma Junior – Budapest; Vásárhelyi Betyárok – Hódmezővásárhely.
A mostani kiírásban előtérbe került a hazai alapanyagok használata és a rövid ellátási lánc. A felhasználható nettó nyersanyagár, követve a piacot, idén 650 Ft. A döntős csapatoknak a versenymenüt a zsűri jelenlétében nagy létszámra is el kellett készíteniük és kitálalniuk fogyasztóiknak.//
Kapcsolódó cikkeink
Ki a forradalmár a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerülésének előmozdítására indított…
Tovább olvasom >A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >