A konzervzöldségek igazi alternatívát jelentenek a mindennapi étkezésben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 13. 10:33

A téli időszak beköszöntével minden háziasszony szembekerül azzal a problémával, hogy egyre nehezebben tudja elkészíteni családja számára, azokat a kedvenc ételeket, melyek nem csak ízletesek, hanem táplálóak is. Ilyenkor a piacokon már nem találhatóak friss zöldségek, a fagyasztott termékeket pedig körülményes szállítani, a konzervekkel kapcsolatban pedig sok tévhit kering a levegőben. A Bonduelle december 8-án egy főzéssel egybekötött eseményen bizonyította be, hogy egy adag – modern technológiával, tartósítószer nélkül előállított – konzerv kukorica vagy borsó is kiváló alapanyaga lehet nem csak a hétköznapi, hanem az ünnepi menünek is.

„A konzerv zöldségek nem az ördögtől valók, nem vétünk, ha felhasználjuk őket a konyhában. A mai főzés gerincét képező – a Bonduelle által biztosított termékek – is szigorú előírásoknak felelnek meg, magas minőségűek és hőkezeléssel tartósították őket, azaz tartósítószereket nem tartalmaznak.” – mondta el a főzés levezénylője Hargitai György mesterszakács, majd hozzátette: „Egy jó étel alapkövetelménye a frissesség és a zamatos íz. Ma itt minden konzervzöldségekből készült, hiszen ezek a kukoricák, gombák, zöldborsók megőrizték friss ízüket. Ezt a megfelelő időzítéssel éri el a Bonduelle, azaz, a betakarítás és a feldolgozás között csak pár óra telik el. Olyan menüsort állítottunk össze a céggel közösen, amelyek jó példái annak, hogy ezekből a kiváló minőségű alapanyagokból egyszerű, de mégis fenséges ételek készíthetőek.”

A Bonduelle nem titkolt célja az volt a december 8-i rendhagyó sajtótájékoztatójával, hogy megmutassa azt, hogy a kiváló minőségű konzervtermékeiből, egészséges és ízletes ételek készíthetőek, melyek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek, legyen az egy hétköznapi vagy ünnepi menü.

Kapcsolódó cikkeink