A Konyha

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

Hogyan lehetne másképpen elnevezni egy vendéglőt, ahol a két tulajdonos egyúttal két tapasztalt séf is? A Konyha esetében ráadásul igazán a konyha van a figyelem középpontjában, hiszen egészen sajátos, különleges szolgáltatással várják itt a vendéget: az interaktivitással. A vendégteret uraló látványkonyhában ugyanis az ételek elkészítésébe itt nem csupán megfigyelőként vehet részt a vendég, hanem aktívan beleszólhat a főzésbe, kóstolhat, fűszerezhet, szóval igazán olyanra készül az étel, amilyennek elképzelte. Ráadásul az étlapon a főételek nem tételesen vannak felsorolva, így a vendég szabadon dönthet, hogy melyik húsalapanyagból, milyen elkészítési módot kíván aznap. Mivel ez a fajta konyhai munka nem egyszerű mutatvány, az asztalfoglalásokat fokozatos időpontokra veszik fel A Konyhában tehát minden vendég maradéktalanul „használhatja” a séfek szaktudását, és élhet az interaktivitás lehetőségeivel. Az improvizatív, free-style konyhavezetéshez szolid, de igényes miliő társul. Szándékos törekvés, hogy A Konyha ne legyen trendi, „posh” hely. A bennfentesség érzetét itt a séfekkel történő együttműködés, a közös alkotás élménye adja. n

Budapest, III. Mikoviny Sámuel u. 2–4.
Konyhafőnök: Laczkó Ottó, Süli János

Kapcsolódó cikkeink