A két és három csillagos szállodáké a jövő

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 29. 00:08

Miért érdemes Magyarországon hotelfejlesztésekbe vágni? – vizsgálták a szakemberek a Noerr Ügyvédi Iroda és a két társszervező, a Kohl & Partner, valamint a Coteba Hungária Kft. által rendezett szakmai találkozón.

A szakemberek szerint  most, a válság időszakában is szükség van a szállodák fejlesztésére, sőt a válság előtti idők tendenciáiból is ez következik. Hazánkban hiány mutatkozik különösen a kisebb méretű 2-3 csillagos szállodák kínálatában, viszont ebben a szegmensben a turisztikai keresleti igények változása, finomodása figyelhető meg az elmúlt időszakban. Az új, jól célzott szállodafejlesztésekkel erős versenyelőnyre tesznek szert a beruházók, hiszen a gazdasági mélypontot követő fellendülési szakaszban a turizmus élénkülésével számolnak, ami megnövelheti a kisebb méretű szállodák iránti keresletet.
A vendégek elsősorban a minőségi szolgáltatásokkal felszerelt, igényes, 3 és 3 superior csillagos szállodákat fogják keresni a szakemberek véleménye szerint. A jelenlegi tendencia szerint a vendégek átlagos tartózkodási ideje lerövidül, ezért a jó minőségű, városi szállodák kerülnek a turisztikai érdeklődés középpontjába a jövőben.
A wellness- és spa-szállodák szolgáltatási piaca is átrendeződik az elkövetkező időszakban. Más szolgáltatásokat is kénytelenek lesznek nyújtani, és önálló, megkülönböztető jellegű szolgáltatásokat kell kitalálniuk – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink