A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is végigkóstolhatjuk a Szent István Napon
Ismét felejthetetlen gasztronómiai élményben lehet részük a Szent István Nap látogatóinak, hiszen a Csárdafesztiválon és a Magyar Ízek Utcájában a Kárpát-medence legízletesebb ételeit kóstolhatják meg augusztus 17-e és 20-a között. E helyszíneken a tradicionális étkek mellett a modern magyar konyha különlegességeit is kipróbálhatják. A Csárdafesztivál tematikájáról, ételkínálatáról és kulturális ínyencségeiről Kovács Lázár séf beszélt Szente Vajknak, a Szent István Nap nagykövetének.

Minden csárda egy csak rá jellemző étellel és 1500 forintos menüvel is készül
A magyaros ízeket és a népi hagyományokat kedvelők számára kihagyhatatlan program a minden évben megrendezett Csárdafesztivál, ahol a vendégek nemcsak kedvenc hazai ételeikkel találkozhatnak, hanem autentikus néptáncbemutatókon és népzenei koncerteken is részt vehetnek. A valódi kulináris élményekért a közismert séf, Kovács Lázár kezeskedik – jóvoltából a klasszikus magyar fogások mellett székely étkek és vadételek, hagyományos kolbászok, illetve további, sertéshúsból készült különlegességek is megjelennek az eseményhez csatlakozó csárdák kínálatában. Minden csárda egy csak rá jellemző étellel és 1500 forintos menüvel is készül, így mindenki megtalálhatja a fogára valót, legyen szó faszénen sült malacról vagy éppen a közkedvelt házi lecsóról.
A szervezők kiemelten figyeltek arra, hogy a vendéglátópontok kínálatában szerepeljenek olyan termékek, amelyeket a különböző ételallergiákkal küzdő látogatók is fogyaszthatnak. Minden rendezvényhelyszínen lesznek olyan ételek, amelyek nem tartalmaznak glutént, illetve laktózt. Ezek elérhetőségéről az egyes vendéglátó egységek munkatársai adnak tájékoztatást.
A Csárdafesztivál étel- és programkínálatáról szóló videóinterjú itt nézhető meg:
A Szent István Nap közkedvelt helyszíne a Magyar Ízek Utcája is, amely a Kárpát-medence gazdag gasztronómiai és kulturális örökségét hivatott bemutatni. A Várkert Bazárban az idén a gyógyító növényeket, fűszereket, ételeket, italokat és ezek jótékony hatásait ismerhetik meg az érdeklődők. Ugyancsak itt érhetők el az idei díjnyertes finomságok: a Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, valamint Magyarország Tortája, a Mákvirág és Magyarország Cukormentes Tortája, a Zöld Málna.
Az ünnepségsorozat szentistvannap.hu címen elérhető honlapján és a Szent István Nap hivatalos mobilalkalmazás segítségével a többi között a Csárdafesztivál és a Magyar Ízek Utcája rendezvényhelyszínek részletes programjáról is tájékozódhatunk.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >