A húsevésen nem spórolnak a magyarok
A rezsin hajlandóak spórolni az emberek, a húson azonban csak kevesek – derül ki az ELTE PPK Ember–Környezet Tranzakció Intézete által végzett, reprezentatív felméréséből. A kutatás szerint a magyar társadalom szinte egésze (94,8 százalék) szeretné környezettudatosabbá tenni az életét a következő egy évben.
Elsősorban a következő területeken szeretnék környezetbarátabbá tenni az életüket a magyarok:
- a válaszadók 67,4 százaléka az energiatakarékosság (kevesebb áram, gáz, víz használata),
- 61,2 százaléka a kevesebb hulladéktermelés,
- 54 százaléka a dolgok megjavítása,
- 42,9 százaléka vásárláskor környezetbarát termékek preferálása,
- 31,7 százaléka a környezetbarátabb közlekedés,
- 21,3 százaléka a környezetbarátabb ruházkodás,
- 20,3 százaléka a kevesebb állati eredetű táplálék mellett tette le a voksát,
- 5,2 százaléknak pedig semmilyen szándéka nincs az életmódját megváltoztatni.
Leginkább a közép-magyarországi válaszadók tervezték csökkenteni az energiafogyasztásukat, legkevésbé pedig az észak-magyarországi válaszadók mutattak tendenciát erre – olvassuk az Indexen.
Kapcsolódó cikkeink
Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >Digiméter 2024: Digitális felzárkózás helyett visszarendeződés
A Digiméter 2020, 2021 és 2022 után immár negyedik alkalommal…
Tovább olvasom >Durván emelkedik a baromfi – és sertéshús ára
Az AKI (Agrárközgazdasági Intézet) legfrissebb jelentése szerint a magyar baromfiágazat,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >