A hosszú hétvégén érdemes SZÉP-kártyával fizetni

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 29. 10:40

Az NGM helyettes államtitkára felhívta rá a figyelmet, hogy a 2013-ban feltöltött pénzösszegeknek a lejárati határideje idén is május 31-e lesz. Ezért, akinek még van pénz a kártyáján, addig fel tudja használni.

Otp-szepNőtt a Széchenyi-pihenőkártyákra (SZÉP-kártya) feltöltött összeg, az idén, az első negyedévben. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy tavaly 73 milliárd forintot költöttek el a magyarok a SZÉP-kártyákról. Ez az összeg a turizmusra fordított pénzösszegek egynegyedét tette ki, ugyanis tavaly összesen 290-300 milliárdot költöttek el a magyarok belföldön.

Ruszinkó Ádám elmondta, hogy 2014-ben a vendégszám 10 százalékkal, a vendégéjszakák száma 8 százalékkal emelkedett, továbbá a belföldiek turizmusra fordított költése is 15 százalékos emelkedést tanúsított. A helyettes államtitkár hozzátette: a belföldi turizmus szépen fejlődött az elmúlt évben, és idénre is nagyon jók a kilátások. „Nagyon boldog lennék, ha a tavalyi, 8-10 százalékos bővülést idén is el tudnánk érni” – mondta az NGM helyettes államtitkára.

A SZÉP-kártyákon három zseb van:
rekreációs zseb, szabadidős szolgáltatások,
vendéglátás zseb, étkezés, gasztronómia,
szálláshelyre fordítható összegek.

A magyar belföldi turisták a legnagyobb összeget a vendéglátásra fordítják, ezt követik a szálláshelyekre fordított összegek, majd pedig a rekreáció – ismertette Ruszinkó Ádám.

Az NGM helyettes államtitkára felhívta rá a figyelmet, hogy a 2013-ban feltöltött tételeknek a lejárati határideje idén is május 31-e lesz. Ezért, akinek még van pénz a kártyáján, addig fel tudja használni. Május 31-ig még két hosszú hétvége is jön, egyrészt a május 1-jei hosszú hétvége, míg a másik a pünkösdi hosszú hétvége, május 23-25. között. Ruszinkó Ádám mindenkit arra biztat, hogy ezeket a hosszú hétvégéket mindenki használja ki, és költse el a SZÉP-kártyákon lévő 2013-as összegeket. (MTI, hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink