A Helly Hansen technikai vitorlázó sportruházatában induló női csapat először nyert a világ leghíresebb óceáni vitorlásversenyén

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 18. 10:03

A csupa nőkből álló SCA csapata hat, férfiak alkotta csapatot megelőzve elsőként ért be a franciaországi Lorient kikötőjébe. A csapat az utóbbi évtized első, teljesen női tagokból álló résztvevője a híresen embert próbáló Volvo Ocean Race-nek. Az SCA csapat 12 vitorlázója napokig megállás nélkül harcolt az elemekkel az ellenszélben, hogy előnyükre fordítsák a természeti viszonyokat.

herlly
„Rendkívül örülünk annak, hogy a női tagokból álló csapat az utóbbi két év erőfeszítéseit követően megérdemelt helyükön, a dobogó legfelső fokán zárták a verseny nyolcadik szakaszát” – mondta Erik Burbank, a Helly Hansen marketingigazgatója. „Büszkék vagyunk a csapat történelmi győzelmére, és arra, hogy ilyen szorgalmas és lelkes versenyzőkkel dolgozhatunk együtt céljaik elérésének érdekében.”

A Helly Hansen az SCA csapatával szoros együttműködésben alakította ki női vitorlázó ruházatát, mely a Volvo Ocean Race 38,000 tengeri mérföldnyi hullámának és kiszámíthatatlan széljárásnak is ellenáll. A Helly Hansen termékfejlesztésért felelős szakemberei még a lisszaboni stopoveren is jelen voltak az SCA csapatával, hogy minél versenyképesebbé és kényelmesebbé fejlesszék és finomítsák felszerelésüket.

„Gyakran csupán a mi Ocean Gear ruházatunk védi meg a vitorlázókat a viszontagságos környezeti elemektől” – mondta Richard Collier, a Helly Hansen termékfejlesztésért felelős elnöke.”Majdnem két éve dolgozunk szoros együttműködésben a csapattal annak érdekében, hogy olyan új generációs vitorlázó felszerelést alakítsunk ki, amely megvédi őket a legvadabb természeti viszonyok közepette is – és a jövőben is a részletek és a funkcionalitás fejlesztésén munkálkodunk majd.”

A Helly Hansen és az SCA csapata együttműködésük keretében fejlesztette az Aegir Ocean Dry Suitot, az Aegir Ocean Dry Topot, az Aegir Ocean Jacketet, az Aegir Ocean Trousert, az Aegir Ocean Boots és a speciális női felfújható mentőmellényt, amely maximális védelmet, teljesítményt és biztonságot nyújt versenyzés közben. Az SCA csapat kollekciója az erő és lendület közötti tökéletes egyensúlyt testesíti meg. Az SCA csapat formaruháinak sötétkék és feltűnő, magenta pink kettőse jó láthatóságot biztosít a női vitorlázók számára.

A Helly Hansen Aegir offshore verseny szériája a norvég mitológia tengeristenének nevét viseli, és úgy tervezték, hogy akár hetekig kényelmes viseletet nyújtson a szárazföldtől távol.

Kapcsolódó cikkeink