A HELL ENERGY 251 milliós beruházással fejlesztette üzemét

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 04. 11:11

Mintegy 251 millió forintos beruházással fejlesztette szikszói telephelyét a száz százalékban magyar tulajdonú energiaital-gyártó és forgalmazó HELL ENERGY Magyarország Kft. – tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken.

hell-céglogoA beruházást a cég közleménye szerint az Európai Unió és a magyar állam 150 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv keretében.

A hat új munkahelyet teremtő fejlesztés részeként a gyártás során keletkező szennyvíz kezelésére a gyár csaknem háromszorosára bővítette saját kezelő üzemének kapacitását, továbbá új szörpgyártó berendezéssel is bővült az üzem.

A közel 200 embert foglalkoztató cégcsoport Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő gyára az energiaitalon kívül üdítőital és ízesített vizek gyártására specializálódott. A cég főleg exportra termel, a Magyarországon gyártott italok mintegy 85 százalékát külföldön értékesítik.

A cég szerint a beruházás hozzájárul a vállalat piaci részesedésének növeléséhez, az eddig megszerzett piaci pozíció megtartásához és további erősítéséhez is.

A HELL ENERGY Magyarország Kft. 2012-ben 383,6 millió forintra, 15 százalékkal tudta növelni adózott eredményét az előző évhez képest. A tavalyi gazdasági adatokat később teszik közzé a cég tájékoztatása szerint. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink