A háztartási élelmiszerbiztonságot ösztönzi a Nébih kampánya
Idén a háztartási élelmiszerbiztonság és élelmiszerhigiénia jelentőségére hívja föl a fogyasztók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan! című kampánya – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
A program az élelmiszerek és az ételmaradékok helyes tárolását, a hűtőszekrények megfelelő használatát, az ételek megfelelő elkészítését mutatja be – írták. A Nébih ehhez kapcsolódva tárolási és használati útmutatót tett közzé az eteltcsakokosan.hu honlapon, közösségi oldalán pedig #hűtőkihívás jelöléssel várja a fényképeket a rendezett hűtőszekrényekről. A kihívás december 3-án zárul.
Az Ételt csak okosan! élelmiszerbiztonsági kampány hét éve indult. A tájékoztató anyagok internetes oldalakon, nyomtatott kiadványokban és rendezvényeken keresztül egyre szélesebb közönséghez jutnak el – írták. A Nébih a szemléletformáló programot azzal indokolta, hogy tudatos odafigyeléssel az élelmiszer eredetű betegségek 70 százaléka elkerülhető. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: inváziós halfajok telepítését akadályozta meg az Állami Halőri Szolgálat
Az idén már két esetben tiltotta meg inváziós halfajok, például…
Tovább olvasom >Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >Itt a Számlázz.hu tavaszi kampánya
A meghatározó fintech vállalat legújabb kampányát a koncepciótól a produkcióig…
Tovább olvasom >További cikkeink
Baromfi Világnap: május 10-e a baromfis szakma ünnepe
Magyar kezdeményezésre május 10-én ünnepli a baromfis szakma a Baromfi…
Tovább olvasom >NGM: az exportpiacok gyengélkedése továbbra is rontja az ipar teljesítményét
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2024 márciusában a naptárhatástól…
Tovább olvasom >Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését a NAK
Bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a…
Tovább olvasom >