A „food truck” után megérkezett a „fashion truck”

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 08. 25. 07:17

Az offline üzletek jelenleg zajló átalakulásai újabb és újabb koncepciók megjelenését hozzák mind a napi fogyasztási cikkek, mind a horeca, mind pedig a tartós fogyasztás területén.

Az egyik legújabb ötlet Will Hodgkiss, a kanadai Venture Food Trucks vezérigazgatója fejében fogalmazódott meg, aki a Retail Customer Experience portálon megjelent cikkében úgy nyilatkozott, hogy a food truckok világhódítása után a ruházati kereskedelem is sikerrel vetheti be ugyanezt a koncepciót. Hodgkiss 5 pontban összefoglalta, miért lehet működőképes a divat területén is a mozgó értékesítés:

1. Az induló beruházás költsége egy hagyományos bolténak kb. a fele.

2. A kínálat többféle stílust is felvonultathat, és akár helyi tervezők termékeit is bemutathatja.

3. A truck-tulajdonos a mobil működéssel maga választhatja meg „nyitva tartási idejét”, nincs kiszolgáltatva a kevésbé forgalmas, üres óráknak.

4. Nem kell egyhelyben várnia, hogy vásárlóköre rátaláljon, egy profiljához illeszkedő eseményen, fesztiválon való jelenléttel közvetlenül elérheti célcsoportját.

5. A koncepció már bizonyított: Claire Bouvier és Niki Hodgkiss létrehozta Loft Girls nevű fashion truckját, mely Ontarió­ban működik immár 2 éve, és az üzlet azóta a helyi Fiatal Vállalkozók Díját is elnyerte.

Mi pedig kíváncsiak vagyunk, vajon egy forradalmi retail-koncepció első állomásának vagyunk-e tanúi? //

Kapcsolódó cikkeink