A fagylalt unokaöccse
Amerikában azt mondják: a közeljövő a jéghideg édességeké.A múlt év egyik kedvence a jeges desszertek közül is egy fagyasztott, gyümölcsalapú joghurtféle volt. A Yolato nevű termék elképesztő sikerességét az alacsony zsír- és koleszterintartalom, valamint a lágy, krémes állag mellett a magas természetesanyag-tartalom és a frissesség adja.
A Yolato kifejezés a joghurt és a gelato (fagylalt) szavak összeolvadásából ered. A hasonló jellegű termékeket gyártó cég annyira bízott a termékben, hogy rögtön négy üzletet is nyitott Yolato névvel. Ezekben kínálnak még sorbet-kat és háztáji tejjel készülő fagyos joghurtokat, úgynevezett Yoggikat is.
A Yolato népszerűsége elsősorban abban áll, hogy fogyasztása nem jár együtt bűntudattal – 4-8 százalékos zsírtartalma a többi prémium joghurtos terméknek a fele. Maga az alapötlet egyébként nem új – a fagylalt hazájában, Olaszországban már évtizedek óta készítenek joghurtalapú fagylaltkrémeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >