A Dove 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült flakonokra vált

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 11. 29. 08:47

A világ egyik legnagyobb szépségápolási márkája bemutatta új kezdeményezéseit, melyekkel globálisan felgyorsítja a szépségipar fejlődését a műanyaghulladékok jelentette kihívás kezelésében. A Dove vállalásai komoly és folyamatos pozitív környezeti hatást jelentenek, hiszen évente 20.500 tonnával mérséklik az ún. szűz (azaz kőolajból újonnan előállított) műanyagok felhasználását.

A műanyaghulladék korunk egyik legnagyobb globális környezeti és emberi egészséggel kapcsolatos problémája, ami egy lineáris, egyszer használatos megoldásokra épülő fogyasztási modell számlájára írható. Azért, hogy a Dove részese lehessen a körforgásos műanyaggazdálkodás megteremtésének – amelyben a műanyagokat vagy újrahasználják, vagy újrahasznosítják – újult erővel gyorsítja fel és bővíti ki az Unilever „zéró/kevesebb/jobb műanyag” stratégiájába illeszkedő lépéseit.

A Dove most bejelentett lépései nagyban hozzájárulnak az Unilever nemrégiben közzétett vállalásaihoz, amelynek lényege, hogy a felére csökkenti a felhasznált szűz műanyagok mennyiségét; ennek érdekében több mint 100.000 tonnával kevesebb műanyagcsomagolást használ és fokozza az újrahasznosított műanyagok használatát; továbbá az általa értékesített műanyagcsomagolás mennyiségénél nagyobb volumenű műanyaghulladék begyűjtését és feldolgozását segíti.

Kapcsolódó cikkeink