A Bonduelle felvásárolná a France Champignont

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 20. 00:00

A Bonduelle Csoport és a Butler Capital Partners bejelentették, hogy tárgyalásokat folytatnak a Saumur-beli Loire Vally székhelyű France Champignon csoport eladásával kapcsolatban.

A Royal Champignon és a Champijandou 1997-es fúziójának eredményeként a France Champignon vezetését a Butler Capital Partners vette át 2004-ben, amely azóta jelentős ipari modernizációs programot hajtott végre.
2008-ban 212 millió eurós nettó forgalommal; 6 gyárral, melyből 5 Franciaországban és 1 Lengyelországban található; 130 ezer tonna gombával (konzerv, fagyasztott, friss, pasztörizált és szárított); és 1500 fős munkaerővel, a France Champignon Európa piacvezető gyártója.
A zöldségfeldolgozás területén világvezető a Villeneuve d’Ascq-beli, Lille székhelyű Bonduelle 1,52 milliárd eurós forgalommal büszkélkedhet, melynek 51%-a a konzerv, 27%-a a fagyasztott és 22%-a a hűtött termékek szektorából származik.
A két csoportban sok közös van, mind földrajzi értelemben, mind a termékek tekintetében, és a jelenleg folyó tárgyalások célja az integráció és fejlődés jövőbeli területeinek azonosítása.
Kapcsolódó cikkeink