A Bimbo és a PepsiCo a legetikusabb vállalatok listáján

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 14. 09:51

Az Etisphere Institute a Grupo Bimbo de CV-t, az Ingrediont és a PepsiCot választotta 136 vállalat közül a három legetikusabb üzleti gyakorlatot követőnek 2024-ben.

Az Ethisphere 2007 óta állítja össze azon vállalatok listáját, amelyek számos olyan programon keresztül kötelezték el magukat az etika és az integritás mellett, amelyek pozitívan hatnak az alkalmazottakra, a közösségekre és a tágabb értelemben vett érintettekre, valamint hozzájárulnak a fenntartható, hosszú távú üzleti növekedéshez. A lista összeállításához az Ethisphere az Ethics Quotient néven ismert, átfogó kérdőívet használja, amelyben a vállalatoknak több mint 240 különböző ponton kell számot adniuk etikai kultúrájukról, ESG-gyakorlatukról, etikai és megfelelőségi programjukról, valamint sokszínűségre, méltányosságra és befogadásra irányuló erőfeszítéseikről.

A mexikóvárosi székhelyű Bimbo élelmiszeripari vállalat már nyolcadik éve szerepel a listán.

– Számunkra ez az elismerés minden egyes munkatársunk elkötelezettségét jelenti, akik hitünkkel összhangban a harmónia olyan terét építik, ahol a jóllét és az átláthatóság vezérli minden döntésünket – mondta Ignacio Stepancic, a Grupo Bimbo jogszabályi megfelelőségért felelős globális vezetője. – Hálásak vagyunk ezért az elismerésért. Az etika túlmutat a szavakon, mert azon a töretlen elkötelezettségen alapul, hogy a helyes dolgokat tegyük és mondjuk.

Az Ingredion Inc. a tizedik egymást követő évben kapta meg az elismerést.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy az Ethisphere ismét a világ egyik legetikusabb vállalataként ismer el minket – mondta James P. Zallie, az Ingredion elnök-vezérigazgatója. – Ez a díj tükrözi, milyen mélyen elkötelezettek teamjeink világszerte az integráns vezetés és az etika szervezeten belüli előtérbe helyezése mellett. Egy olyan értékalapú kultúra fenntartásán dolgozunk, amely magában foglalja a legmagasabb etikai és integritási normákat és amely az érintettekért való mindennapi munkálkodásunkat vezérli.

A PepsiCo, Inc. a 18. egymást követő évben szerepel a listán, míg a Kellanova (Battle Creek, Mich.) erőfeszítései idén a 16. alkalommal kerültek elismerésre. Az idei Ethisphere-lista élelmiszer és ital kategóriájában elismerésre érdemesnek bizonyult a The Hershey Co, az ADM és a Charoen Pokphand Group Co., Ltd. is.

Food Business News

 

Kapcsolódó cikkeink