A bevásárlóközpontok biztonságát erősítené az amerikai igazságügyminiszter

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 02. 11:00

A bevásárlóközpontok üzemeltetőinek több biztonsági embert kell alkalmazniuk és több térfigyelő kamerát telepíteniük az al-Shabaab terrorszervezet fenyegetése miatt – jelentette ki  a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva Eric Holder leköszönő amerikai igazságügy-miniszter.

plaza2
A szomáliai terrorszervezet, amely 2013-ban több mint 60 embert gyilkolt meg a kenyai főváros Westgate Mall nevű bevásárlóközpontjában, a múlt hét végén az interneten közzétett videoüzenetében arra biztatta követőit, hogy támadják meg a Minnesota állambeli Bloomingtonban lévő Mall of Americát, a kanadai West Edmonton Mallt és a londoni Oxford Street áruházait.

“Egyértelműen úgy gondolom, többet kell foglalkoznunk azzal, hogy mi történik ezekben a kereskedelmi egységekben. Az lenne a felelősségteljes eljárás, ha ezeknek a bevásárlóközpontoknak az üzemeltetői szigorítanák a biztonsági intézkedéseket azoknak az embereknek a védelmében, akik ezeken a helyeken szerzik be mindennapi szükségleti cikkeiket” – nyilatkozott Holder. (Pogár Demeter, MTI)

Kapcsolódó cikkeink