A „Sió Rostos Őszibarack” – magyar termék!

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 25. 12:58

„Nem mind magyar, ami annak látszik” – megtévesztő hirdetések miatt indított eljárásokat a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – adta hírül több lap is. Ebben az eljárásban áttételesen érintett a „Sió Rostos Őszibarack” is, amely szerepelt az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. reklámkiadványában „Auchan Hungarikum” szlogennel és amelyeknél a GVH valószínűsíti, hogy „… előállításukhoz használt alapanyagok egyes esetekben valószínűsíthetően nem magyar eredetűek” – tartalmazza a Sió-Eckes Kft sajtóközleménye.

A vizsgálat kapcsán a Sió-Eckes Kft kötelessége a nyilvánosságot tájékoztatni, hogy a GVH eljárásban nevesített „Sió Rostos Őszibarack” immár 34 éve folyamatosan saját siófoki üzemükben készül, kizárólagosan hazai, Magyarországon termett és helyben feldolgozott őszibarackból.

A Sió-Eckes Kft. maximálisan együttműködik a GVH-val a vizsgálat lefolytatásában és annak eredményét – mint magyar alapanyagokból, magyar munkatársakkal és menedzsmenttel dolgozó vállalkozás – fokozott figyelemmel várjuk – hangsúlyozta Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink