Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour

Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour

A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour névre keresztelt virtuális asszisztens a Gemini 2.0 technológiára épül, és kezdetben 3000 munkavállaló munkáját támogatja. A cél a dolgozók digitális átmenetre...

Tovább olvasom

„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”

Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról, terveiről. A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható. Vendéglátásban dolgozom, mióta az eszemet tudom. A Kanári-szigeteken dolgoztam, majd közel 12...

Tovább olvasom

Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display

Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma. A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható. A nemzeti POP-versenyek győzteseinek viadala, a POP Oscarjaként is számon tartott Shop! POPAI...

Tovább olvasom

Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods

Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo Foods Group: ezúttal a több mint 130 éves múltra visszatekintő Melegatti 1894 került a portfóliójába. Az 1894-ben alapított veronai vállalat...

Tovább olvasom

300 millió eurós finanszírozáshoz jutott a horvát Studenac

A horvát Studenac kiskereskedelmi lánc 300 millió eurós finanszírozási csomagot biztosított növekedési terveinek támogatására és meglévő hiteleinek refinanszírozására. A csomagot a Bank Pekao S.A. koordinálásával, több rangos regionális és helyi...

Tovább olvasom

Bevásárlás és esélyegyenlőség Németországban – A nap képe

Kerekesszékhez kapcsolható bevásárlókocsi....

Tovább olvasom

Új altörzs a magvas növények törzsében: a csomagolvatermő! – A nap videója

Íme a világ legdrágább magója!...

Tovább olvasom

Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk

Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar étkezési kultúra a 21. században. A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a hús ma is az étkezések szerves része, központi szerepet...

Tovább olvasom

Zsugorinfláció: adatbázis indul a kisebb kiszerelésekről

A fogyasztók könnyen hozzáférhető, megbízható és folyamatosan frissülő forrásból tájékozódhatnak azokról a termékekről, amelyek kiszerelése csökkent, abból az adatbázisból, amelynek elindítását az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében jelentette be a Nemzeti...

Tovább olvasom

Támad a Temu: az online diszkontóriás betörne az európai élelmiszerpiacra is

A kínai Temu online piactér az olcsó elektronikai és ruházati termékek után most az európai élelmiszerpiacot célozza meg – írja a Bild nyomán a Telex. A német lap értesülései szerint...

Tovább olvasom

A Mondeléz átadta legnagyobb közép-kelet-európai napelemparkját Székesfehérváron

A Mondeléz International csütörtökön hivatalosan is átadta új napelemparkját székesfehérvári gyárának területén: a 2,3 millió dolláros (mintegy 780 millió forintos) beruházásból a cégcsoport legnagyobb közép-kelet-európai napelemparkja jött létre. Dominik Boguslawski...

Tovább olvasom

Újraformázva és ízesítve: mi rejlik a húskészítmények mögött?

Legyen szó virsliről, párizsiról vagy dinó formájú húspogácsáról, az újraformázott húsipari termékek régóta jelen vannak a boltok polcain. De vajon kinek az érdekeit szolgálja ez a gyakorlat – a gyártókét...

Tovább olvasom

NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója

A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus mozgatórugója – idén májusban közel 10 százalékkal többet költöttek a SZÉP-kártyákról tavalyhoz képest – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium...

Tovább olvasom

Mezőkövesden nyitotta meg 240. üzletét a PENNY Magyarország

Július 10-én megnyitotta kapuit Mezőkövesden a PENNY Magyarország 240. üzlete. Az áruházlánc legújabb egysége nemcsak a megszokott pénztárcabarát kínálattal és friss, hazai alapanyagokkal várja a vásárlókat, hanem korszerű, energiatakarékos megoldásokkal...

Tovább olvasom

Sok tonnányi segítség: higiéniai papírtermék-adomány a legkiszolgáltatottabbaknak

Több ezer rászoruló gyermeket, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjainak intézményeit, a Magyar Máltai Sportegyesület (Máltai SE) országos programjában résztvevő gyermekeket látja el egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír. A több...

Tovább olvasom

Nyugdíjas vásárlóerő: utalvány helyett készpénzt javasol az érdekképviselet

Ősszel 30 ezer forint értékű élelmiszer-utalványt kapnak a nyugdíjasok – a Nyugdíjas Parlament üdvözli a támogatást, de bírálja a kivitelezést és az összeg elosztását. A Kormány döntése értelmében 2025 őszén...

Tovább olvasom

Leminősítette a Wizz Air holdingvállalatát a Fitch Ratings

Leminősítette a Wizz Air légitársaság holdingvállalatát a Fitch Ratings. A Londonban bejelentett döntés indoklásában a nemzetközi hitelminősítő kiemelte, hogy az általa vártnál gyengébbnek bizonyult a cég működési szintű teljesítménye a...

Tovább olvasom

Elkezdődött a magyar dinnye árusítása az Auchanban

Bár az idei nyár az átlagosnál hűvösebben indult, és a szokásosnál kissé később kerültek a boltok polcaira az első hazai dinnyék, melyek idén is a legfontosabb dinnyetermő régiókból – Békés,...

Tovább olvasom

K&H: 1400 milliárd forinthoz közelítenek az okostelefonos fizetések

Közel 1,4 billió forint, 173 millió tranzakció: így mutat három év okoseszközös fizetéseinek mérlege a K&H-nál. A digitális fizetések száma és forgalma évről évre jelentősen növekszik, a legkedveltebb az Apple...

Tovább olvasom

MOHOSZ: a magyarországi vizek fogási rangsorában a Balaton az első

A Balatonból tavaly 633 tonna halat fogtak ki a horgászok, a mennyiség ugyan 9,8 százalékkal elmaradt a 2023-as értéktől, de a tó így is megőrizte vezető helyét Magyarországon a nagy...

Tovább olvasom

Rakétaként lőtt ki a Kellogg részvénye: Ferrero-vásárlás lehet a háttérben

Ritkán látni olyat, hogy egy nagy nyugati tőzsdén egy ismert vállalat részvénye egyetlen nap alatt 56 százalékot erősödik – márpedig ez történt az amerikai WK Kellogg gabonapehely-gyártóval, miután elterjedt a...

Tovább olvasom

A borok suttogója vagy tudós? Avagy mit tud egy Master of Wine?

A Master of Wine (MW) hivatást ezernyi mítosz lengi körül – mondják például a borok Jedi lovagjairól, hogy véleményük hatására a csillagos égbe lőhet ki egy-egy bor piaci értéke, és...

Tovább olvasom

Felzúgnak a láncfűrészek, összemérik tudásukat a legjobb hazai favágók

Július 12-én Parádra figyel a hazai extrémsportok rajongótábora, de azok is garantáltan jól fognak szórakozni, akik még sosem hallottak a versenyszerű favágásról. A STIHL Timbersports Martin Komárek Emlékversenyen hazánk legjobb...

Tovább olvasom

Mélypont után fordulat jöhet a támogatott lakáshitelek piacán

Tavaly tavasz óta tartó csökkenés után fordulatot hozhat a támogatott lakáshitelek piacán az Otthon Start Program. Ennek oka, hogy kevesebb feltételt kell hozzá teljesíteni, és az alacsonyabb kamatszintből adódóan 25-33...

Tovább olvasom

Ahol a Retail szív dobog

A Shop! Association, a POPAI Magyarország anyaszervezete legnagyobb éves eseménye a MarketPlace, amely idén április 8–10. között Charlotte-ban (USA) került megrendezésre. A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható. A kiállítói standok...

Tovább olvasom

Egyre több kereskedelmi cég támogatja a kommunikációt mesterséges intelligenciával

Az elmúlt két évben megduplázódott az AI használata a német nyelvterületen működő kereskedelmi vállalatok kommunikációjában – derül ki a német EHI Retail Institute friss kutatásából. A megkérdezett cégek több mint 80%-a...

Tovább olvasom

A Colonnade Biztosító felkészült az Unitravel utasainak mielőbbi kártalanítására

A Colonnade Biztosító a jogszabályoknak megfelelően felkészült az Unitravel Kft. érintett utasainak mielőbbi kártalanítására, a biztosító egyeztetést folytat a Fővárosi Kormányhivatallal, a hatósági határozat meghozatalát követően haladéktalanul megkezdi az ügyintézést,...

Tovább olvasom

Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája

A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt, amelyből kiderül, hol találjuk a tó körüli régió legkiemelkedőbb cukrászdáit. Bár a krémesek és fagylaltok világa továbbra is vonzza a...

Tovább olvasom

Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal

A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a csapadékhiány: ahova nem érkezik eső, ott súlyos terméskieséssel és tőkepusztulással számolhatnak a termelők. A 2025-ös év eddig rendkívül aszályosnak bizonyult,...

Tovább olvasom

Szép, de veszélyes: miért ne hozzunk növényt a nyaralásból?

Súlyos veszélyt jelent Magyarország növényvilágára a Xylella fastidiosa baktérium, ami akár egy külföldi nyaralásról hazahozott hajtással is könnyen behurcolható hazánkba. A kórokozó népszerű dísznövényeket és gyümölcstermő fajokat, mint a szőlő,...

Tovább olvasom
Oldal