50 év ünnepe

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 09. 16. 11:33

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar jogelőd intézményében 50 éve indult el a felsőoktatás. Az intézmény, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola szakmai és szellemi örököseként fél évszázados fennállását az intézmény jubileumi programsorozattal ünnepelte meg, amelynek egyik kiemelkedő rendezvénye az október 11-én, lapzártánk után megrendezésre került szakmai konferencia volt. A múlt értéke, a jövő sikere – 50 éves a kereskedelmi és vendéglátóipari felsőoktatás – Jubileumi konferencia címmel.

A tanácskozás mellett a programok között szerepeltek különféle szakmai versenyek, könyvbemutató és kiállítások is. A jubileumi rendezvénysorozatnak mind kiemelt szakmai, illetve szakpolitikai személyek, fenntartói meghívottak, mind egyetemi, és kari vezetők, oktató, kutató és nem oktató munkatársak, továbbá természetesen hallgatók is meghívottjai, részesei lehettek.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása már korábban megnyitotta kapuit a Kar Alkotmány utcai épületében. A hazai kereskedelem és vendéglátóipar 50. születésnapjához szorosan kapcsolódó fotógyűjtemény az MSZÉSZ fél évszázados történetét mutatja be. //

Kapcsolódó cikkeink