50 év ünnepe
A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar jogelőd intézményében 50 éve indult el a felsőoktatás. Az intézmény, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola szakmai és szellemi örököseként fél évszázados fennállását az intézmény jubileumi programsorozattal ünnepelte meg, amelynek egyik kiemelkedő rendezvénye az október 11-én, lapzártánk után megrendezésre került szakmai konferencia volt. A múlt értéke, a jövő sikere – 50 éves a kereskedelmi és vendéglátóipari felsőoktatás – Jubileumi konferencia címmel.
A tanácskozás mellett a programok között szerepeltek különféle szakmai versenyek, könyvbemutató és kiállítások is. A jubileumi rendezvénysorozatnak mind kiemelt szakmai, illetve szakpolitikai személyek, fenntartói meghívottak, mind egyetemi, és kari vezetők, oktató, kutató és nem oktató munkatársak, továbbá természetesen hallgatók is meghívottjai, részesei lehettek.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása már korábban megnyitotta kapuit a Kar Alkotmány utcai épületében. A hazai kereskedelem és vendéglátóipar 50. születésnapjához szorosan kapcsolódó fotógyűjtemény az MSZÉSZ fél évszázados történetét mutatja be. //
Kapcsolódó cikkeink
20 éve a siker fokmérője – Idén kétszeresen ünnepel a Superbrands Magyarország
2004 a nagy kezdetek éve volt. A Google bevezette a Gmailt,…
Tovább olvasom >Erre a 4 informatikai kihívásra érdemes figyelni 2024-ben
A vállalatok gyorsan adaptálják a rohamtempóban fejlődő informatikai megoldásokat, kevésbé…
Tovább olvasom >Sikeres volt a nyári szezon a Balatonnál és Budapesten
Augusztus 20-ával hivatalosan is véget ért az idei nyári turisztikai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >(EN) Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Sajnos ennek a bejegyzésnek csak EN nyelvű változata van.
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >