4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 11. 09. 11:10

Szeptemberben 4,7 százalékkal emelkedett Csehországban a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Augusztusban ugyan 8 százalékos volt a bővülés, de idén ebben a hónapban két munkanappal több volt, mint tavaly – közölte a cseh statisztikai hivatal hétfőn Prágában.

Praga

Havi összehasonlításban szeptemberben 0,6 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése augusztushoz viszonyítva.
Hasonlóan a korábbi hónapokhoz szeptemberben is a leggyorsabban – 21,5 százalékkal – az internetes üzletek forgalma növekedett. Nőtt a forgalom a háztartási berendezések, az egészségügyi és kozmetikai cikkek, valamint a kulturális és sport szükségleteket kiszolgáló üzletekben is.
Folytatódott a számítástechnikai és kommunikációs termékeket áruló boltok forgalmának csökkenése, ez szeptemberben éves összevetésben 5,9 százalék volt. A ruházati cikkek és lábbelik iránti kereslet 1,7 százalékkal esett vissza.
Az idei január-szeptemberi időszakban a naptári hatásoktól megtisztítva éves összehasonlításban 5,1 százalékos a kiskereskedelmi forgalom növekedése Csehországban.
Az üzemanyagok forgalma ebben az időszakban 6,8 százalékkal, az iparcikkeké 6,6 százalékkal, az élelmiszereké pedig 1,5 százalékkal emelkedett. (Kokes János, MTI)


Kapcsolódó cikkeink