400 üzlettel bővül az Aldi hálózata az Egyesült Államokban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 18. 09:03

A délkeleti államokban található mintegy 400 üzlet megvásárlásáról szóló megállapodás illeszkedik a diszkontlánc agresszív növekedési stratégiájába.

Az Aldi US szerdán bejelentette, hogy megállapodott a Winn-Dixie és a Harveys Supermarketnek a különböző élelmiszeripari eszközeit értékesítő Southeastern Grocers-től való megvásárlásáról meg nem nevezett összegért.

A megállapodás a láncok élelmiszerüzleteinek 75%-át kitevő mintegy 400 Winn-Dixie és Harveys üzletre terjed ki Alabamában, Floridában, Georgiában, Louisianában és Mississippiben. A tranzakció, amelynek keretében az Aldi megvásárolja a Southeastern Grocers teljes alaptőkéjét, várhatóan 2024 első felében zárul le, a hatósági jóváhagyástól és egyéb zárási feltételektől függően.

A tranzakció illeszkedik az Aldi elmúlt évekbeli agresszív növekedési stratégiájába, és a vállalat eddigi legnagyobb akvizícióját jelenti az Egyesült Államokban. Az élelmiszerdiszkont-lánc mérlegeli a helyszínek Aldi névre való átkeresztelésének lehetőségét.

„Azok az üzletek, amelyeket nem alakítunk át, továbbra is Winn-Dixie és Harveys Supermarket üzletként működnek tovább” – jelezte Jason Hart, az Aldi vezérigazgatója egy közleményben.

Grocery Dive

Kapcsolódó cikkeink