22 tonna romlott gombakonzervet füleltek le a határnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 02. 00:00

Több mint 43 ezer darabos romlott gombakonzerv-szállítmányt állítottak meg a vámosok a horvát határnál. A gyanú szerint a lejárt szavatosságú termékeket Magyarországon kívánták forgalomba hozni.

Az udvardi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre az a magyar forgalmi rendszámú teherautó, mely a benyújtott okmányok szerint ehető gombakonzervet szállított magyarországi rendeltetési helyre. A vámkezelést végző pénzügyőr a vámvizsgálat során megállapította, hogy az okmányokon feltüntetett 22 ezer kg, összesen 43.200 darab TAIPAI szeletelt gombakonzerv szavatossági ideje a magyar nyelvű címke tanúsága szerint 2009.12.31-én és 2009. december hónapban lejárt.
A helyszínre kirendelt szakértő megállapította, hogy a szállítmány a közegészségre veszélyes, ezért azt jegyzőkönyv felvétele mellett lefoglalta és a lejárt minőségű termék megsemmisítését, ártalmatlanítását rendelte el.
A Vám- és Pénzügyőrség megállapította, hogy ismeretlen tettes lejárt szavatosságú terméket kívánt Magyarország területére behozni és szabadforgalomba helyeztetni, ezért rossz minőségű termék forgalomba hozatala előkészületének vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a mohácsi Rendőrkapitányságnál – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink