2035-re közel 100 milliárd dollárra bővülhet a vertikális gazdálkodási szektor
A Research Nester új tanulmánya szerint a környezetkímélő élelmiszer-termelésre való fokozott összpontosítás lesz az, ami 2023 és 2035 között a vertikális gazdálkodás globális piacának növekedését elsődlegesen előmozdítja.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
A kutatócég szerint a vertikális növénytermesztési ágazat értéke 2035-re eléri a 96,33 milliárd dollár (87,88 milliárd euró).
A piac bővülését támogató másik tényező a vásárlók bioélelmiszerek felé fordulása lesz az elkövetkező években. A vertikális gazdálkodás kínálta egyéb előnyök – mint például a mezőgazdasági földterület mérsékeltebb igénybevétele, a mérsékeltebb vízfogyasztás és a kiváló minőségű termékek előállítása – valószínűleg szintén elősegítik az e technológia felé való elmozdulást.
Ugyanakkor a vertikális gazdálkodás magas költségei, a vertikális gazdálkodási módszerek előnyeiről való általános tájékozottság, valamint a jól felszerelt vertikális gazdálkodó rendszerek hiánya világszerte olyan tényezők, amelyek várhatóan hátráltatják az ágazat növekedését – jegyezte meg a Research Nester. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >Szavazz a kedvenc Menteshelyedre, garantált kedvezményekért!
A menteshelyek.hu a paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett és gluténmentes…
Tovább olvasom >A vegánok gyakrabban vásárolnak élelmiszert, mint a húsfogyasztók
A vegánok és vegetáriánusok lényegesen gyakrabban járnak élelmiszert vásárolni, mint…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >