2035-re közel 100 milliárd dollárra bővülhet a vertikális gazdálkodási szektor
A Research Nester új tanulmánya szerint a környezetkímélő élelmiszer-termelésre való fokozott összpontosítás lesz az, ami 2023 és 2035 között a vertikális gazdálkodás globális piacának növekedését elsődlegesen előmozdítja.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
A kutatócég szerint a vertikális növénytermesztési ágazat értéke 2035-re eléri a 96,33 milliárd dollár (87,88 milliárd euró).
A piac bővülését támogató másik tényező a vásárlók bioélelmiszerek felé fordulása lesz az elkövetkező években. A vertikális gazdálkodás kínálta egyéb előnyök – mint például a mezőgazdasági földterület mérsékeltebb igénybevétele, a mérsékeltebb vízfogyasztás és a kiváló minőségű termékek előállítása – valószínűleg szintén elősegítik az e technológia felé való elmozdulást.
Ugyanakkor a vertikális gazdálkodás magas költségei, a vertikális gazdálkodási módszerek előnyeiről való általános tájékozottság, valamint a jól felszerelt vertikális gazdálkodó rendszerek hiánya világszerte olyan tényezők, amelyek várhatóan hátráltatják az ágazat növekedését – jegyezte meg a Research Nester. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >