Magazin: 2020 a tudatos vásárlás és a fenntartható működés éve az Auchannál

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 08. 13. 07:43

2019 mozgalmas év volt az Auchannál: a vállalat sok projektet sikerrel valósított meg, és idén is jó néhány került a listára. A legjelentősebb beruházások egyike a Tesla elektromos töltőállomások felállítása volt, a másik a praktikus és a járványhelyzetben biztonságosabb önkiszolgáló kasszák telepítése. Az áruházlánc felelős gazdasági szereplőként és szakértő kereskedőként szolgálja ki vásárlóit egyebek mellett hazai prémium termékekkel és az egyszerhasználatos műanyagokat felváltó környezetbarát megoldásokkal.

Auchan logo

Dominique Ducoux, Auchan

Dominique Ducoux
vezérigazgató
Auchan Retail
Magyarország

– Az Auchannál a vállalati kultúra és a társadalmi felelősségvállalás szerves része a fenntarthatóság – mondta el Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója. – Ez az árukészletünk kialakításánál is fontos szempont, ezért tavaly további magyar prémium termékekkel bővült a kínálatunk. Nagyon büszkék vagyunk például arra, hogy már több mint 80 magyar gazda a partnerünk a Gazdától az asztalig programunkban, és most is több tucat együttműködést igyekszünk tető alá hozni. Ezzel a vásárlóinknak minőségi termékeket, a hazai termelőknek és gazdáknak pedig stabil megélhetést biztosítunk, ráadásul a teljes értékláncon át szigorúan nyomon tudjuk követni az élelmiszerek előállítását. A program idén is folyamatosan bővül új prémium termékekkel.

Szintén a fenntarthatósági szempontokat szolgálja, hogy jóval a jogszabályi kötelezettség határideje előtt, már május végére kivezetik az egyszerhasználatos műanyag termékeket a kínálatukból. A járvány miatt felgyorsították az automata kasszák telepítését is, így 2020-ban a hipermarketeken kívül a kisebb üzleteikben is elérhető lesz ez a biztonságos és kényelmes fizetési mód. Emellett online rendelési kapacitásukat és vásárlási lehetőségeiket élelmiszer és nem élelmiszer területeken is bővítik. Ez munkahelyteremtéssel is jár, eddig is és a jövőben is szívesen foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű munkatársakat.

– Társadalmi felelősségvállalásunk a HR-politikánkat is áthatja, erre jó példa a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása iránti elkötelezettségünk. Örömmel mondhatom, hogy e téren végzett tízéves munkánkat a Fogyatékosság-barát Champion díjjal is elismerték – tette hozzá vezérigazgató. //

Kapcsolódó cikkeink